Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Скандал зі шкільним підручником з картою України без Криму: Видавництво зобов’язалося передрукувати книжки за власний кошт

Наклад підручників відкликають зі шкіл
Підручник з української мови для 7 класу вийшов з картою України без Криму
Джерело: відкриті джерела

Після скандалу з підручником для 7 класу з картою України без Криму видавництво "Літера ЛТД" зобов’язалося передрукувати книжки за власний кошт, передає пресслужба Міністерства освіти та науки.

"Наклад підручників відкликають зі шкіл, передрукують і наново доставлять у школи. Крим є невіддільною частиною України", – йдеться в повідомленні.

Крім того, у МОН зазначили, що для того щоб виявляти недоліки на ранніх етапах підготовки підручників, а також підвищити якість навчальних книг та уникати технічних помилок у них, з цього навчального року відомство спільно з Українським інститутом розвитку освіти проводить апробацію підручників у школах перед друком.

Передісторія

Нагадаємо, учні українських шкіл у сьомих класах отримали підручник з картою України без окупованого Криму. У книзі надрукували піктограму, де зображена мапа України, однак на ній відсутній тимчасово окупований півострів. 

Після появи цього допису співавторка підручника Анастасія Онатій заявила у себе в Фейсбуці, що карта України без Криму з'явилася у посібнику "через прикру неуважність" й запропонувала колегам-освітянам, які отримають її підручник, проводити на уроках флешмоб "Домалюй Крим". Пропонують приділити 10–15 хвилин на уроці української мови, щоб обговорити цю помилку зі школярами й домалювати Крим у піктограмі на сторінці 3.

Читайте також:
Передати під мандат ООН і відкласти на 20 років. У Польщі зробили заяву щодо Криму
В Україні створили мобільний застосунок для школярів "Рятівничок"
Гранти для навчання студентів уже доступні в "Дії": Як оформити заявку та скільки можна отримати коштів?
Майже 6,3 тис. абітурієнтів цьогоріч відмовилися від бюджетного місця