Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Нардепа Одарченка, який пропонував хабар Найєму, оголосили в розшук

Таке рішення ухвалив ВАКС
Андрій Одарченко
Джерело: Facebook

Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про міжнародний розшук нардепа від "Слуги народу" Андрія Одарченка.

За даними НАБУ, Mercedes депутата на місці, але в квартирі живе водій. Той пояснив, що з вівторка Одарченка вдома немає, де він – не знає, депутат на зв'язок не виходить.

Нібито в останній день Одарченко залишив у машині три своїх мобільні телефони і попросив водія поставити їх на зарядку в квартирі. Сказав, що до парламенту добереться сам і після засідання повернеться. Однак не повернувся.

За даними прикордонників, Одарченко офіційно кордон не перетинав.

Що цьому передувало

Народного обранця підозрюють у наданні 50 тисяч доларів хабаря за сприяння у виділенні коштів на ремонт підконтрольного йому університету. Торік у листопаді правоохоронці повідомили Одарченку про підозру у спробі підкупити голову Державного агентства відновлення Мустафу-Масі Найєма.

Слідство стверджувало, що Одарченко пропонував Найєму хабар у криптовалюті Bitcoin, що в еквіваленті становить 50 тисяч доларів. В обмін депутат просив сприяння в отриманні коштів із фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ на ремонт підконтрольного йому об’єкта інфраструктури. Сам Найєм співпрацював зі слідством і був викривачем.

На суді Одарченко заперечував свою вину. Втім, визнав, що неодноразово зустрічався з Найємом, але відмовлявся від того, що пропонував йому хабар. І нібито слідство сфабрикувало записи прослуховування їхніх зустрічей.

Згодом Вищий антикорупційний суд відправив депутата на два місяці під варту. Однак 24 листопада 2023 року Одарченко вийшов з-під варти під заставу в 15 мільйонів гривень.

НАБУ заявило, що Одарченко, який фігурує у справі про хабар у криптовалюті для голови Державного агентства відновлення, незаконно виїхав за кордон.

Читайте також:
Відмивання 95 млн гривень: Ексголові Фонду держмайна Сенниченку оголосили нову підозру
Україна просить Інтерпол допомогти затримати нардепа Дмитрука
Директор НАБУ звільнив першого заступника Углаву
Суд призначив заставу главі Антимонопольного комітету Павлу Кириленку