Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Суд призначив заставу главі Антимонопольного комітету Павлу Кириленку

Його підозрюють у незаконному збагаченні на 56,2 млн гривень
Павло Кириленко
Джерело: відкриті джерела

У середу, 28 серпня, Вищий антикорупційний суд призначив главі Антимонопольного комітету України Павлу Кириленку заставу у розмірі понад 30 млн гривень. Про це повідомила кореспондентка UWN із зали суду.

За даними САП, суд відмовив у задоволенні клопотання детективів НАБУ, погодженого прокурором САП, про тримання під вартою та застосував до високопосадовця запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 30,280 млн гривень з покладенням відповідних процесуальних обов’язків.

За рішенням суду упродовж п'яти днів підозрюваний або його представники мають внести 30 280 000 гривень. Якщо сума буде внесена, Кириленка звільняють з-під варти на період слідства, але його змусять носити електронний браслет і заберуть документи для виїзду за кордон.

Прокурор не погоджується із вказаним рішенням суду та оскаржить його в апеляційному порядку до Апеляційної палати ВАКС.

Справа Кириленка

У березні цьогоріч "Схеми" опублікували розслідування, згідно з яким сім'я Павла Кириленка протягом 2020–2023 років придбала нерухомості та автомобілів на суму понад 70 мільйонів гривень.

А 25 березня САП і НАБУ розпочали кримінальне провадження проти глави Антимонопольного комітету за статтями "незаконне збагачення" та "декларування недостовірної інформації".

Вже 1 квітня Павло Кириленко після розслідування журналістів "Схем" задекларував квартиру на 200 квадратів у Києві, у якій мешкає разом із сім'єю. Зазначалося, що тоді йшлося про чотирикімнатну квартиру на 200 квадратних метрів. Як з'ясувалося, її вартість становить 6,2 мільйона гривень.

У середині серпня 2024 року НАБУ повідомило, що діючому главі Антимонопольного комітету України та колишньому начальнику Донецької обласної військової адміністрації Павлу Криленку оголосили підозру у незаконному збагаченні на понад 56 млн гривень.

Слідство встановило, що у період з 2020-го до 2023 року Кириленко став власником 21 об’єкту нерухомого майна та люксового авто, зареєструвавши їх на родичів своєї дружини. Різниця між вартістю майна та фінансовим станом Кириленка і дружини становила 56,2 млн гривень. Також чиновник не задекларував майно.

Читайте також:
Ексочільника Дніпропетровської ОВА Резніченка відпустили під заставу в 30 млн грн
У Кропивницькому ДБР викрило голову ВЛК, який продавав "білі квитки"
До суду направили справу ексгенерала СБУ, якого звинувачують у шахрайстві та зловживанні службовим становищем
До кінця року в Україні затвердять нову концепцію стратегії судової реформи, – представниця ОП