Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Допомагали уникнути мобілізації: На хабарях викрили заступника керівника Івано-Франківського ТЦК і двох службовців

Наприклад, заступник командира роти охорони військкомату просив за свої послуги понад 18 тис. гривень
Затримання хабарників
Джерело: Нацполіція

Правоохоронці викрили на хабарях заступника керівника Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та двох службовців військкомату. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

Виявилося, що кожен з хабарників налагодив свою корупційну схему допомоги охочим отримати електронний код для ідентифікації в системі "Оберіг". І таким способом відтермінувати або ж уникнути військової служби.

За свої послуги фігуранти просили від 2000 гривень до 1000 доларів залежно від "складності питання".

"Заступника начальника обласного ТЦК затримали неподалік місця роботи, він оцінював свої послуги в 1000 доларів. За розв'язання аналогічного питання його колега – начальник районного ТЦК та СП – просив таку ж суму. А заступник командира роти охорони цього ж військкомату – понад 18 000 гривень: 2000 гривень – за непритягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил військового обліку та 400 доларів – за надання електронного коду для ідентифікації в системі", – розповідають правоохоронці.

Нині заступникові начальника обласного ТЦК та начальникові РТЦК обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення 242 000 гривень застави кожному. Щодо третього підозрюваного – триває розгляд клопотання.

За скоєне підозрюваним може загрожувати до 10 років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років з конфіскацією майна.

До речі, днями Служба безпеки викрила нові докази корупційної діяльності керівника Бучанського РТЦК та СП, що на Київщині. Йому оголошено підозру в організації схем для ухилянтів.

Читайте також:
Нардеп Одарченко, якого затримували за хабар у крипті, незаконно виїхав за кордон
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції
Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни
На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння