Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Російський "кріт", який шпигував на оборонному заводі в Києві, отримав 15 років тюрми

Зрадником виявився 50-річний місцевий
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Зловмисник, який шпигував за переміщенням українського озброєння у напрямку Східного та Південного фронтів, отримав 15 років в'язниці. 50-річний киянин працював на воєнну розвідку РФ, передає пресслужба Служби безпеки України.

Слідство зазначає, що "кріт" влаштувався до одного з заводів Києва, що виконував державні оборонні замовлення. Далі відстежував наслідки ворожих повітряних ударів по території та доносив усе російському куратору.

Інформатора вдалося затримати в результаті спецоперації в столиці ще на початку лютого 2023 року. Нині ж суд призначив йому 15 років тюрми з конфіскацією майна.

"Агент потрапив у поле зору окупантів через своїх знайомих з РФ, з якими підтримував контакт. Щоб отримати інформацію про наслідки ворожих "прильотів", їздив по місту і фотографував пошкоджені будівлі столиці з прив’язкою до місцевості", – йдеться в повідомленні.

Потім зрадник пересилав месенджером дані російському куратору, а той далі "звітував" до Головного управління генштабу збройних сил РФ.

Тож на підставі зібраних слідчими СБУ доказів агента визнали винним у держзраді.

До речі, Служба безпеки України затримала інформатора РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ поблизу Часового Яру на Донеччині. Зловмисник хотів виявити бойові позиції артилерії українських бійців, які тримають під вогневим контролем штурмові групи окупантів, які намагаються захопити місто.

Читайте також:
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
Теща київського правоохоронця офіційно заробила за життя 100 гривень, але має елітну двоповерхову квартиру, – розслідування
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW