Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Чи є загроза для відносин США та України у разі обрання віцепрезидентом кандидата Трампа: Роз’яснення Держдепу

Міллер наголосив, що допомогу Україні підтримує не лише американський уряд, а й народ
Джей Ді Венс та Дональд Трамп
Джерело: відкриті джерела

У Держдепі США прокоментували позицію обраного експрезидентом Дональдом Трампом віцепрезидента Джей Ді Венса щодо допомоги Україні. Про це на брифінгу розповів речник Держдепу Метью Міллер.

На запитання, чи є загроза для відносин США з Україною у разі обрання Венса віцепрезидентом, Міллер наголосив, що допомогу Україні підтримує не лише американський уряд, а й народ.

"Тож мені, мабуть, буде нелегко протягом наступних кількох місяців, коли під час передвиборчої кампанії лунатиме багато заяв, на які я хочу відповісти, але, можливо, не повинен відповідати, тож замість цього я просто говоритиму про наш досвід і нашу підтримку України. І, зрештою, я думаю, що питання зводиться не лише до того, що ми підтримуємо чи що підтримує будь-хто інший у суспільному житті, але й до того, що підтримує американський народ, і ми бачимо, що, коли йдеться про Україну, американський народ рішуче підтримує продовження допомоги Україні", – зазначив він.

Вибори в США

Президентські вибори в Сполучених Штатах Америки заплановані на осінь 2024 року. Згідно з прогнозами, головним кандидатом від демократів стане чинний американський лідер Джо Байден, а від республіканців – колишній глава держави Дональд Трамп. Голоси мають офіційно підрахувати до 6 січня 2025 року, а на 20 січня заплановано інавгурацію.

15 липня офіційно стало відомо, що колишній президент США Дональд Трамп отримав достатню кількість голосів, щоб стати знову кандидатом у президенти від Республіканської партії.

Він вже навіть визначився з "другим номером" – людиною, яка у разі його перемоги стане віце-президентом США. Ним став 39-річний сенатор від штату Огайо Джей Ді Венс, якого важко назвати прихильником України. Він виступає проти військової та фінансової допомоги, причому досить послідовно.

Минулого року він разом із 18 іншими республіканцями підписав звернення до Байдена із закликом припинити "необмежену допомогу". І пригрозив блокувати такі пакети, якщо вони не будуть прив'язані до стратегії якнайшвидшого завершення російсько-української війни.

Перед візитом президента України Володимира Зеленського до Вашингтона у грудні 2023-го Венс вимагав від Білого дому визнати, що Україна врешті-решт поступиться частиною своїх територій Росії.

Читайте також:
США оголосило про санкції за фінансові транзакції між РФ і КНДР
Іранські хакери надсилали команді Джо Байдена украдені передвиборчі матеріали Дональда Трампа
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко