USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Зимовий наступ Путіна в Україні провалився, – Bild

Російська армія не змогла виконати поставлені завдання на Східному фронті
російські військові
Джерело: відкриті джерела

Зимовий наступ російського диктатора Володимира Путіна та його армії в Україні провалився. Про це пише Bild.

Відтоді як російські сили почали наступ у Донецькій і Харківській областях, минуло вже три місяці. Поки що російським військовим не вдалося нічого домогтися, крім загибелі тисяч своїх солдатів і втрати понад 400 одиниць бойової техніки.

Росія зараз також далека від захоплення Куп'янська в Харківській області та Авдіївки в Донецькій області, як і в жовтні минулого року.

"На півночі Авдіївки російські солдати загрузли біля невеликого села Петрівське – українська армія утримує там оборону за допомогою дронів-камікадзе і бронетранспортерів Bradley. Кілька місяців на цій ділянці фронту не відбувається серйозних змін, тому росіяни поки що не можуть оточити Авдіївку", – ідеться в повідомленні.

Новини за темою: Новий контрнаступ може розпочатися 2024 року: Нова стратегія для ЗСУ

Також на північ від Куп'янська, який українські війська звільнили восени 2022 року, російська армія застрягла біля села Синьківка. Тут танкові роти ЗС РФ одна за одною натикаються на мінні поля, втрачаючи техніку. З російськими солдатами тут насамперед борються за допомогою касетних боєприпасів і гранат, що скидаються з дронів.

"За російськими атаками за участю тисяч солдатів у листопаді та грудні були більш дрібні зіткнення, які тривають протягом останнього тижня. Росії, очевидно, доведеться знову збирати резерви, перш ніж вона зможе вкотре перейти в наступ", – зазначає видання.

Ситуація на фронті

Вчора командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський повідомив, що російські війська продовжують вести активні наступальні дії в районі Куп'янського лісу. У такий спосіб ворог намагається прорвати оборону ЗСУ і просунутися на напрямку однойменного міста.

Проте окупантам не вдається блокувати Куп'янськ, незважаючи на активні спроби.

Раніше The Telegraph із посиланням на джерело у Збройних силах України повідомив, що РФ може розпочати новий наступ під Харковом. Відтак, українські Сили оборони активно готуються до оборони на цьому напрямку.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат