USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

ЗСУ знищили дрон Mugin-5 китайського виробництва в Донецькій області, – CNN

Дрон був помічений над областю вночі 11 березня. Військові відкрили по ньому вогонь з автомата АК-47
китайський дрон сбили в Донецькій області
Джерело: CNN

Українські військові збили безпілотник Mugin-5 китайського виробництва. "Приземлити" дрон вдалося з автомата в Донецькій області. Про це повідомляє CNN.

У ніч на 11 березня в Службі безпеки України розповіли, що їхні агенти, які базуються на підконтрольній Росії території, попередили про запуск безпілотника, який прямував до української цілі. У зв'язку з чим по тривозі було піднято військову частину, розташовану поблизу Слов'янська.

Близько другої години ночі в суботу бійці 111-ї бригади Територіальних сил оборони України почули безпілотник у небі та навіть побачили миготливе світло на літаку. Військові відкрили вогонь з автомата АК-47 і збили повітряну ціль.

Бійці показали журналістам уламки дрона. Виявилося, що це був безпілотник Mugin-5, виготовлений китайським виробником у портовому місті Сямень.

Зазначається, що такий БПЛА можна купити за 15 тисяч доларів на китайських сайтах, включно з Alibaba і Taobao.

Компанія-виробник Mugin Limited підтвердила CNN, що це був їхній дрон, назвавши інцидент "дуже сумним".

Як пояснив офіцер британської армії у відставці і фахівець із дронів Кріс Лінкольн-Джонс, у збройного комерційного дрона не було камери, що означає, що його не можна було використовувати для спостереження, і, по суті, він схожий на "німу бомбу".

За його словами, з військової точки зору, дрон дешевий, а його використання країною-агресором ще раз доводить, що "РФ не наддержава, як про це думали у світі".

Експерти вважають, що дрон був модернізований. Про це свідчить виготовлений із 3D друкованих компонентів спусковий механізм бомби.

Раніше

Одразу два західних агентства CNN і The Wall Street Journal повідомили, що Китай вивчає можливість постачання Росії безпілотників, артилерії та боєприпасів. Ймовірно, ще не ухвалено остаточного рішення.

За їхніми даними, останніми тижнями американська розвідка отримала інформацію, яка може свідчити про те, що Пекін схиляється на користь передачі озброєння.

Згодом з'явилася інформація, що Китай злий на Росію через витік інформації про переговори щодо продажу зброї Москві. У зливі інформації Пекін звинувачує Кремль.

Читайте також:
У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах
Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів
Байден планує йти на дебати з Трампом Байден планує йти на дебати з Трампом
В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович