USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

ЗСУ вже використовували нову ракету дальністю на понад 700 км. І це не "Стриж"

Йдеться саме про нову ракету, роботу над якою продовжують
ракета
Ілюстративне фото
Джерело: Defense Express

Начальник Головного управління ракетних військ і артилерії та безпілотних систем Генерального штабу Збройних сил України, бригадний генерал Сергій Баранов поінформував, що в Україні вже є ракета, яка успішно уражала цілі на дальності у 700 км. Про це він сказав в інтерв‘ю KYIV NOT KIEV, зазначивши, що "є вже дослідні зразки та проводять випробування".

За словами Баранова, ця ракета повністю нова і її спроможності нарощуватимуть як по дальності, так і по точності.

"Це було відповіддю на пряме питання стосовно повідомлення від президента України Володимира Зеленського від 31 серпня, в якому він зазначив, що відбулося успішне застосування далекобійного озброєння України на дистанцію в 700 кілометрів. Водночас це повідомлення було доволі розмите, бо під категорію далекобійного озброєння потрапляють й дрони-камікадзе, наприклад, "Бобер", який має аналогічну дальність. Також Україна вже використовувала конвертований Ту-141 "Стриж" на ту саму відстань", – йдеться в інтерв'ю.

До того ж Баранов додав, що це "абсолютно нова ракета". Тож залишається лише питання – нова балістична чи нова крилата ракета. Щобільше, ця інформація корелюється з повідомленням від ексміністра оборони Олексія Резнікова про розробку ракети із дальністю 1 тис. км.

"Враховуючи те, що Україна навряд чи веде два окремих ракетних проєкти, мова вочевидь йде про одну ракету, яка зараз вже літає на 700 км, а має досягти показника 1000 км. Розробка цієї ракети має більш ніж стратегічне значення, особливо в умовах "позиційної" війни, бо дозволяє, у випадку відповідної кількості, досягнути відносного паритету у можливості ведення далекобійної війни та уражати більшу частину оборонних підприємств РФ, а також інші критичні об'єкти", – каже генерал.

САУ "Богдана"
Джерело: АрміяInform

Що створюють в Україні?

Водночас в Україні йде робота над створенням та виробництвом причіпної гармати. Враховуючи те, що за Програмою переозброєння ракетних військ та артилерії України передбачено повний перехід на 155-мм зі 152-мм, то йдеться саме про 155-мм систему.

"Паралельно, звісно, буде розширюватися виробництво й САУ "Богдана" та вітчизняних мінометів й боєприпасів. Наразі у питанні забезпечення себе боєприпасами самостійно закриває 20% потреби, а по деяких видах – 50% і ці показники нарощуються. Не менш важливо є і те, що ремонтні підрозділи ЗСУ вже освоїли середній ремонт західної артилерії, мало того, у випадку браку оригінальних запасних частин, аналогічні запасні частини виготовляються українською оборонною промисловістю. Що означає значне скорочення часу, який необхідний для повернення артилерійської одиниці на фронт", – резюмував Баранов.

Чи можуть в Україні закінчитися ракети до систем Patriot через інтенсивні удари РФ

Спікер Повітряних сил Юрій Ігнат розповів, чи можуть в України закінчитися ракети до американських систем Patriot через інтенсивні удари Росії. Про це він сказав в інтерв'ю "Українській правді".

"Нас підтримують у проєкті "Рамштайн" 50 країн світу. Ці країни заявили, що будуть з Україною стільки, скільки потрібно", – відповів Ігнат на запитання про можливість ситуації, коли ракети до американських ППО можуть закінчитися.

Водночас спікер зазначив, що ракети до систем С-300 і "Бук" в України вже б давно закінчилися, якби не допомога західних партнерів.

Також нагадаємо, що зенітний ракетний комплекс (ЗРК) Patriot виробництва США постраждав від ракетного удару в Україні, але ушкодження вже усунули і ЗРК повернувся в стрій.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW