USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

ЗСУ відновили позиції під Покровськом, - ISW

Водночас росіяни посилили наступ біля Торецька
ЗСУ дрони
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Українські військові відновили нещодавно втрачені позиції під Покровськом Донецької області. А російські загарбники взялися атакувати на Торецькому напрямку, там побільшало наступальних дій з боку РФ. Про це повідомляє ISW.

Аналітики зазначають, путінські найманці 6 вересня продовжили наступальні дії на Сіверському напрямку, але підтвердженого просування не мали. 5 і 6 вересня війська РФ продовжували атаки в районі Верхньокам'янського, Спірного та Виїмки. 6 вересня російські загарбники продовжували наступальні дії в напрямку Часового Яру, але без підтвердженого просування.

6 вересня російські "воєнкори" заявили, що путінські війська начебто просунулися в західній частині Калинівці, та на захід від Кліщіївки. Російські загарбники продовжували наступальні дії під Часовим Яром, поблизу Григорівки, Іванівського, Білої Гори, в напрямку на Предтечине та Іванопілля, біля Кліщіївки та Андріївки 5 і 6 вересня.

Війська РФ нещодавно просунулися в Торецькому напрямку. Геолокаційні кадри від 5 вересня додатково уточнили візуально підтверджену максимальну протяжність передової лінії росіян у північній та східній частині Нью-Йорка, на північ від Нью-Йорка та у східну околицю Нелипівки.

У бригаді Нацгвардії "Азов" 6 вересня заявили, що українські сили відновили контроль над невизначеною частиною Нью-Йорка, що свідчить про те, що окупанти не контролюють весь населений пункт. При цьому експерти ISW додають, що поки що не бачили нещодавно опублікованих кадрів українських сил, які діють у Нью-Йорку.

"Карти ISW зображують максималістське просування Росії в районах, де, за оцінками ISW, російські сили діяли або атакували, але не контролювали їх", - йдеться у звіті.

6 вересня російський "воєнкори" заявив, що ЗСУ почали контратаку біля Торецька та Нью-Йорка, та що українські війська мають резерви, щоб вплинути на темпи наступу РФ на цьому напрямку. У Міноборони РФ 6 вересня заявили про нещодавню окупацію н.п. Північне.

5 і 6 вересня російські блогери розповідали, що війська РФ просунулися в південній частині Торецька та поблизу Дружби, проте в ISW не знайшли підтвердження. 5 і 6 вересня тривали бої під Торецьком, в районі Неліпівки, Олександрополя, Пантелеймонівки та Леонідівки.

Сили оборони України відновили обмежені позиції на Покровському напрямку. Опубліковані 6 вересня геолокаційні кадри свідчать про те, що ЗСУ відновили позиції в південно-західній Галицинівці та західній Михайлівці.

6 вересня російський "воєнкор" заявив, що війська РФ захопили більшу частину Лісівки та наближаються до південних околиць Українська.Російський блогер стверджував, що російська диверсійно-розвідувальна група досягла околиць Гірника, хоча в ISW не знайшли підтвердження.

6 вересня у Міноборони РФ заявили про нещодавнє захоплення н.п. Птиче, Скучне, Карлівка, Завітне та Журвака. Бої тривали 5 і 6 вересня в районах Воздвиженки, Зеленого Поля, Сухої Балки, Миролюбівки, Гродівки та Новоторецького, в районі Новогродівки, Селидового, Михайлівки, Желаного Першого та Українська.

Війська РФ продовжували наступальні дії на захід від Донецька 6 вересня, але підтверджених змін на лінії фронту не було. Російський блогер 6 вересня заявив, що підрозділи РФ просунулися в північній частині Красногорівки, але в ISW не знайшли підтвердження цієї заяви.

5 і 6 вересня російські окупанти атакували в районі Красногорівки та Георгіївки. Російський "воєнкори" заявляв, що українські сили начебто невдало контратакували біля Максимільянівки. 6 вересня війська РФ продовжували наступальні операції на південний захід від Донецька, але жодних підтверджених змін на лінії фронту не було.

Війська РФ також продовжували 5 і 6 вересня наступальні операції в районі Костянтинівки, Старомайорського, Вугледара та Водяного. Ані українські, ані російські джерела ISW не повідомляли про бої в районі адмінкордону Донецької та Запорізької областей 6 вересня.

Контратака ЗСУ на Покровському напрямку

За даними Forbes, українські військові мали в резерві чотири або п'ять бригад, які зараз працюють на Покровському напрямку і проводять невеликі контратаки, що уповільнюють та відкидають росіян. Наразі захоплення Покровська росіянами, яке колись здавалося неминучим, виглядає менш імовірним.

Видання пише, що російська 2-га загальновійськова армія - десятки полків і бригад - переважає українські сили навколо Покровська, що входять до складу оперативно-стратегічної групи "Таврія", приблизно в чотири рази.

Російська армія намагається подолати канал Сіверський Донець – Донбас, але їй це не вдається.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP