USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

ЗСУ просунулися на лівому березі Херсонщини: В ISW підтверджують звільнення нових позицій

Операція ЗСУ в Херсонській області триває вже кілька тижнів
ЗСУ
Росія може посилити наступ
Джерело: Володимир Зеленський

Українські війська продовжили наземні операції на лівому березі Херсонської області 10 грудня і досягли успіхів, звільнивши нові позиції. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

За даними Генштабу ЗСУ, українські війська зберігають позиції на лівому березі річки Дніпро і завдають ударів по російських позиціях у цьому районі.

Водночас так звані російські воєнкори кажуть, що українські війська захопили нові позиції на острові Великий Потьомкін (на південний захід від міста Херсона).

При цьому в ISW оцінюють, що Збройні сили України вже контролюють весь острів.

Варто зазначити, що напередодні ввечері російські "військові блогери" поширювали інформацію про те, що ЗСУ почали нову атаку в районі Кринків. За їхніми словами, українські сили прорвали оборону однієї з російських бригад і вийшли на оперативний простір.

Незважаючи на заяви росіян, українська сторона цю інформацію не підтверджувала.

Операція ЗСУ на лівому березі Херсонщини

Нагадаємо, 17 листопада стало відомо, що Збройні сили України успішно провели серію бойових дій на лівому березі Дніпра на Херсонщині й закріпилися на декількох плацдармах. Про це поінформувало командування морської піхоти ВМС ЗСУ.

Тоді за час операції росіяни втратили 1 тис. 216 особового складу, 24 танки, 89 артилерійських систем та мінометів, 135 одиниць різноманітної автомобільної техніки, 48 одиниць бойових броньованих машин, у тому числі БТР та БМП, 9 РСЗВ, 14 плавзасобів та 15 одиниць спецтехніки. Ще 2 тис. 217 окупантів поранені.

Пізніше стало відомо, що українські сили просунулися вперед на південний захід від Кринок (30 км на північний схід від Херсона і 2 км від річки Дніпро) і закріпилися в прилеглому лісовому масиві.
Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням