USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

ЗСУ просунулись на лівобережжі Херсонщини, – ISW

Українські війська утримують позиції на східному березі річки Дніпро
ЗСУ Херсонщина лівий берег
ЗСУ форсують Дніпро на Херсонщині
Джерело: Володимир Зеленський

29 листопада українські сили продовжили наземні атаки на східному (лівому) березі Херсонської області і, за повідомленнями, просунулися вперед. Про це інформує Інститут вивчення війни (ISW).

Російські джерела стверджували, що ЗСУ просунулися на південний захід від Кринок (30 км на північний схід від Херсона і 2 км від річки Дніпро) і закріпилися в прилеглому лісовому масиві.

Російські військові блогери писали, що біля Кринок тривають бої і що російська авіація та артилерія завдають потужних ударів по цьому району.

Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що українські війська утримують позиції на східному березі річки Дніпро.

Окрім того, росіяни заявляють, що українські сили продовжують перекидати нові штурмові групи на лівий берег і що біля Кринок діють від 300 до 400 українських військовослужбовців.

"Постійні російські заяви про прибуття українських підкріплень на східний берег Дніпра свідчать про те, що російські сили намагаються перешкодити українським зусиллям з постачання і зміцнення своїх позицій на східному березі Херсонської області", – кажуть в ISW.

Що передувало?

Нагадаємо, 17 листопада стало відомо, що ЗСУ успішно провели серію бойових дій на лівому березі Дніпра на Херсонщині й закріпилися на декількох плацдармах. Про це поінформувало командування морської піхоти ВМС ЗСУ.

Тоді за час операції росіяни втратили 1 тис. 216 особового складу, 24 танки, 89 артилерійських систем та мінометів, 135 одиниць різноманітної автомобільної техніки, 48 одиниць бойових броньованих машин, у тому числі БТР та БМП, 9 РСЗВ, 14 плавзасобів та 15 одиниць спецтехніки. Ще 2 тис. 217 окупантів поранені.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням