USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

ЗСУ під Бахмутом просунулися на відстань понад півтора кілометра, – Маляр

На Східному фронті розпочалися наступальні дії
Бахмут_7

Бахмут, травень 2023 року 

Джерело: 93-тя ОМБр Холодний Яр

Українські війська Оперативно стратегічного угруповання військ "Хортиця" 5 червня здійснюють наступальні дії на Східному фронті. Про це у своєму Телеграм-каналі повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. 

За її словами, попри жорсткий опір та спроби противника утримати займані рубежі і позиції, наші частини у ході ведення боїв просунулися вперед на декількох напрямках:

– Оріхово-Василівка, Парасковіївка від 200–1600 метрів;

– Іванівське, Кліщіївка від 100–700 метрів.

Бойові дії тривають, зазначила Маляр.

Нагадаємо, заступник 3-ї ОШБр ЗСУ майор Родіон Кудряшов в ефірі UWN показав й розказав про ювелірну роботу українських захисників.

Він розповів щодо ситуації безпосередньо в Бахмуті та околицях.

"Зараз на околицях ситуація є стабільною. Ми маємо ініціативу в деяких випадках, в тому числі й 3-я ОМБр поліпшує становище у своїй смузі відповідальності й намагаються тиснути ворога", – зазначив Кудряшов.

"Щодо Бахмута. Там точаться бойові дії, ворог, незважаючи на медійні істерики, на певні проблеми, має велику перевагу в артилерійських снарядах й зараз намагається компенсувати свої проблеми... Проте ЗСУ чинять гідний опір", – підсумував майор ЗСУ.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов розповів, що втрати Росії у Бахмуті за понад пів року склали майже 23 тисячі вояків, в України тим часом втрати менші у 7,5 раза. 

 

Читайте також:
У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах
Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів
В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович
"Відбувається беспрєдєл": Разумков різко відреагував на ситуацію в консульствах за кордоном