USD
НБУ
41.28
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.71
Готівка
46.10
Втрати росіян: 6 5 6 7 1 0 (+1150)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.71
Готівка
46.10

ЗСУ, ймовірно, відступили з Вугледара, – ISW

Під час відходу з міста українська армія могла зазнати втрат
Вугледар
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Російські окупаційні війська, ймовірно, захопили Вугледар. Однак чи вдасться ворогу пройти далі за межі міста, наразі сказати складно, повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Там заявляють: геолокаційні кадри свідчать, що 1 жовтня російська армія вільно пересувається вулицями Вугледара і встановлює свої прапори в різних частинах міста. При цьому російські блогери ствердно заявляють, що путінська армія захопила Вугледар.

При цьому один з українських військових повідомив, що частина угруповання ЗСУ залишила позиції у Вугледарі, щоб не потрапити в оточення. Як пишуть російські джерела, українським військовим нібито лишили шляхи для відходу.

Однак експерти припускають, що українська сторона могла зазнати втрат через масовані обстріли російської артилерії та атаку безпілотників, коли відступала. При цьому аналітики не беруться говорити про масштаб втрат української армії, яких вона могла зазнати під час виходу з Вугледара.

Вугледар – місто у Волноваському районі Донецької області. Адміністративний центр Вугледарської міської громади. Воно фактично зруйноване в ході російського вторгнення.

Раніше аналітики Інституту вивчення війни писали, що захоплення Вугледара навряд чи дасть окупантам оперативну перевагу для подальших наступів у західній частині області.

Нагадаємо, в лютому 2023 року під Вугледаром відбулася найбільша за всю повномасштабну війну на той час танкова битва, за підсумками якої Росія зазнала нищівної поразки.

Читайте також:
Стало відомо, де окупанти утримують викрадених в Маріуполі журналістів Стало відомо, де окупанти утримують викрадених в Маріуполі журналістів
Понад 200 українок вже здобули професію водійок вантажівок та автобусів Понад 200 українок вже здобули професію водійок вантажівок та автобусів
Від початку повномасштабного вторгнення від мін потерпіла понад тисяча цивільних українців Від початку повномасштабного вторгнення від мін потерпіла понад тисяча цивільних українців
Окупанти знищили чи пошкодили в Україні майже 1200 пам’яток культурної спадщини Окупанти знищили чи пошкодили в Україні майже 1200 пам’яток культурної спадщини