USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

ЗСУ анонсували серйозне покарання для осіб, які в реальному часі поширюють рух дронів і ракет

Інформацію про переміщення ракет Росія враховує при плануванні наступних ракетних атак
Ігнат
Юрій Ігнат
Джерело: відкриті джерела

Повітряні сили вкотре нагадали про відповідальність осіб, які виставляють скриншоти і повідомляють у реальному часі про рух ворожих повітряних об’єктів. Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"Виставляти скриншоти і повідомляти в реальному часі про рух ворожих повітряних об’єктів – заборонено", – заявив Ігнат.

При цьому наголосив, що Telegram-канали, які інформують про конкретний рух ракет та "Шахедів", потребують особливого контролю.

"Йдеться не про офіційні Telegram-канали керівників, а ті, що інформують про рух ворожих ракет, "Шахедів". Найближчим часом, можливо, буде ухвалено серйозні рішення, можливі і кримінальні справи, якщо буде підстава для цього. Тому що деякі Telegram-канали в режимі реального часу подають інформацію про рух БПЛА і ракет, і як вони їх отримують – це ще окрема розмова. На скриншотах вказується час і місце перебування дронів або їхнє зникнення з радарів", – зазначив Ігнат.

І наголосив, що таку інформацію Росія враховує при плануванні наступних ракетних атак.

Покарання за фото- та відеозйомку переміщень військовослужбовців, зброї і техніки

24 лютого 2022 року Верховна Рада ухвалила закон, яким передбачається від трьох до п’яти років в’язниці за поширення інформації про направлення чи переміщення зброї, озброєння та боєприпасів територією України, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних сил України чи Міністерством оборони України або у офіційних джерелах відповідних відомств країн-партнерів, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану.

За поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних сил України чи військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних сил України, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану, передбачено позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Позбавленням волі на строк від 8 до 12 років караються вищезазначені дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб або з метою надання такої інформації державі-агресору, або якщо вони спричинили тяжкі наслідки.

Читайте також:
Багато військових стають залежними від азартних ігор через погані стосунки з близькими та побратимами, – психологиня Багато військових стають залежними від азартних ігор через погані стосунки з близькими та побратимами, – психологиня
Останні ракетні обстріли України мають багатовекторний характер Останні ракетні обстріли України мають багатовекторний характер
Росія вдруге запустила по Києву Росія вдруге запустила по Києву "Циркон": Цю гіперзвукову ракету вважають кращою за "Кинджал"
Атака на столицю: У КМВА пояснили, чому уламки двох ракет розлетілися по шістьох районах Атака на столицю: У КМВА пояснили, чому уламки двох ракет розлетілися по шістьох районах