USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Знешкоджувати ворожі фейки: В Україні запустили Telegram-бот

Українців просять надсилати підозрілу інформацію в бот
бот
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

З 22 жовтня в Україні запустили в роботу Telegram-бот, що допоможе знешкоджувати ворожі фейки. Про це Центр стратегічних комунікацій повідомляє у Telegram.

За інформацією, спеціальний бот створив саме Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики. 

Тож українців просять надсилати підозрілу інформацію.

"Закликаємо вас присилати підозрілу інформацію, маніпуляції, ворожі фейки та інше інформаційне сміття, яке продукує країна-окупант. Переможемо ворожу брехню разом", – йдеться у дописі.

Спеціальний Telegram-бот можна знайти за посиланням.

Новини за темою: Як розпізнати вороже ІПСО і протидіяти йому: Пояснення експерта

Кремлеботи створюють в Україні фейкові сайти новин

Проросійські агресори, так звані кремлеботи, створюють в Україні фейкові сайти новин. Від справжніх новинних ресурсів ці відрізняються мінімально, розповів в ефірі UWN старший аналітик Центру протидії дезінформації робочого органу РНБО (ЦПД) Іван Сличко.

За словами експерта, є люди, які працюють на території України, на тимчасово окупованих територіях, але в більшості це все йде з Росії і займаються створенням фейкових сайтів.

"Так звані ЗМІ реєструють під українським доменом – там взагалі нічого важкого немає, тому що вони відрізняються, але мінімально. Тож людина, яка не знає про це, може впійматися", – пояснив Сличко.

Нагадаємо, в мережі поширилося відео, де невідомі в українській формі нібито стріляють по цивільному автомобілю з жінкою та дитиною. У ГУР пояснили, що відео сфабриковане і є черговою спробою ворога дискредитувати ЗСУ.

Також ми писали, що СБУ ліквідувала мережу ботоферм, яка працювала на дестабілізацію ситуації в Україні.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням