USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 9 6 0 (+910)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

Як розпізнати вороже ІПСО і протидіяти йому: Пояснення експерта

Є кілька головних ознаки діяльності ворогів у мережі
Хакер
Джерело: відкриті джерела

Росія намагається регулярно вчиняти інформаційні атаки для того, щоб роз'єднати українців і посіяти серед населення паніку. Про це в ефірі UWN заявив головний спеціаліст управління стратегічних комунікацій апарату головнокомандувача ЗСУ Тарас Дзюба.

За його словами, окупанти використовують для цього кілька джерел.

Телеграм

Телеграм-канали практично не модеруються, їх практично нереально закрити або пожалітися на пост чи коментар. Тому вони є найбільш великим майданчиком для поширення ворожого ІПСО. 

Facebook

Ця соціальна мережа менш поширена, однак окупанти теж використовують її для дискредитації України, регулярно рекламуючи фейкові новини.

Як зрозуміти, де вороже ІПСО

За словами Дзюби - все просто. Якщо пост в соціальній мережі відверто негативний, і дискредитує владу, ЗСУ та будь-які ініціативи західних партнерів країни - це ІПСО.

"Вони (окупанти, - ред.) впливають на стан нашого суспільства, тобто вони розуміють прекрасно, як і будь-які люди, які займаються інформаційною роботою в умовах війни, що суспільство за рік війни втомлюється і ті наративи, які вносяться для того, щоб збільшити негатив і негативне відношення до всього того, що відбувається сьогодні, вони сприяють ворогу", - зазначив Дзюба.

Чим більше депресії - тим краще для ворога

Експерт наголосив, що інформаційна задача супротивника - загнати українське суспільство у депресивний стан.

"В чим більш депресивному стані буде наше суспільство, тим буде краще для ворога. По-друге, це спроба зірвати мобілізацію, в нас супер мобілізації не було жодного разу з моменту оголошення воєнного стану і просто їм треба зараз зірвати планові заходи. Тому  що вони бачать вже перехоплення ініціативи і їм треба будь-яким чином зірвати поповнення збройних сил особовим складом необхідним і навчання цього особового складу і готовність для виконання завдань за призначенням", - додав він.

Як російське ІПСО діє для Заходу

Окупанти для країн-партнерів України пишуть інформацію, що дискредитує ЗСУ, силові структури та сили оборони.

"Дискредитація збройних сил України і всіх силових структур, всіх сил оборони це більше впливу вже на західну аудиторію. Тобто на наше суспільство тут не вийде, тут найбільший рівень довіри якраз до збройних сил, а на західну аудиторію вони спроби такі роблять регулярно для того, щоб зменшити підтримку, зменшити рівень підтримки нам відповідно з боку інших держав. І недовіра до влади, це також обов’язкова складова, на це працюють визначені ресурси вже багато років і в принципі зараз таке завдання також вирішується", - резюмував Дзюба.

Нагадаємо, в мережі поширилося відео, де невідомі в українській формі нібито стріляють по цивільному автомобілю з жінкою та дитиною. У ГУР пояснили, що відео сфабриковане і є черговою спробою ворога дискредитувати ЗСУ.

Також ми писали, що СБУ ліквідувала мережу ботоферм, яка працювала на дестабілізацію ситуації в Україні.

Читайте також:
G7 активізує постачання ППО для України G7 активізує постачання ППО для України
У новому законі про мобілізацію можуть бути проблеми з конституційністю в питанні обмеження прав ухилянтів, - Малюська У новому законі про мобілізацію можуть бути проблеми з конституційністю в питанні обмеження прав ухилянтів, - Малюська
На меморіальному кладовищі ховатимуть не тільки загиблих під час війни бійців На меморіальному кладовищі ховатимуть не тільки загиблих під час війни бійців
Україна не зацікавлена у штурмовиках A-10 Warthog. Західні аналітики розбиралися, що не так Україна не зацікавлена у штурмовиках A-10 Warthog. Західні аналітики розбиралися, що не так