USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 7 4 3 0 (+970)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Жінки, які змінили свою професію через війну: Історії захисниць з фронту

Студентка, фінансист, історик – ці жінки змінили професію через війну
жінки-військові
Джерело: відкриті джерела

До 2014 року жінок-військових в Україні було близько двох тисяч, зараз їх у 27 разів більше. Від ворожої навали Батьківщину боронять 50 тисяч сміливих захисниць. Насправді їм не до жартів, усмішка кожної з героїнь – прояв великої сили. UWN розповідає їхні історії. 

"Війна забрала в мене друзів і побратимів, і сестер, і дуже багато знайомих, і вона забрала в мене хлопця, якого я дуже сильно любила", – розповідає парамедик Катерина Галушка.

"Втратила на цій війні насправді найцінніше, що в мене є. Втратила в 2016 році на війні чоловіка. У 2022 році 19 квітня вже в повномасштабній війні я втратила свого 22-річного сина", – ділиться зв’язківець Олена Кукла з позивним "Ляля".

Попри горе та втрати українські "Амазонки" мають сили жити. На запитання "які досягнення мають на фронті?" жодна не сказала про медалі. Для Олени та Оксани, що боронять Україну, успіх у кожному звільненому сантиметрі нашої землі, а Катерина має іншу найвищу нагороду.

"Жоден поранений, який потрапив у руки до мене як парамедика і до мого екіпажу, загалом не загинув. Це неймовірне досягнення", – каже парамедик Катерина. 

Читайте також:
В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні
Одноразова грошова допомога для військових від громад: Як отримати, куди звертатися і чи є у воїна на це час? Одноразова грошова допомога для військових від громад: Як отримати, куди звертатися і чи є у воїна на це час?
Україна суттєво наростила виробництво боєприпасів і наздогнала Росію за виготовленням дронів-камікадзе Україна суттєво наростила виробництво боєприпасів і наздогнала Росію за виготовленням дронів-камікадзе
Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти? Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти?