USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Жертви в Одесі та обстріл військового аеродрому в Миргороді: Подробиці чергової нічної атаки росіян

Унаслідок нічного обстрілу в Одесі загинуло троє людей
ракета
Ракетна атака
Джерело: відкриті джерела

Російські війська вночі 10 червня знову атакували українські міста, застосувавши крилаті та балістичні ракети, а також ударні безпілотники іранського виробництва. Розповідаємо деталі атаки.

Одеса

Уночі росіяни атакували місто двома ракетами та кількома безпілотниками типу "Шахед". Внаслідок роботи ППО над областю було збито 8 дронів-камікадзе та дві ракети.

Як повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, через падіння уламків збитих дронів спалахнула багатоповерхівка в Одесі.

"Унаслідок падіння уламків спалахнула пожежа в одній із квартир, три людини загинули. Наразі відомо, що 26 осіб дістали різного роду травми та ушкодження внаслідок вибухової хвилі. Серед них двоє дітей і вагітна жінка", - розповіла вона в ефірі телемарафону.

Гуменюк також розповіла, що ще одна ракета вдарила по узбережжю. Унаслідок розльоту уламків і вибухової хвилі було пошкоджено житлові будинки, троє людей дістали поранення.

Полтавська область

Голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін повідомив, що вночі росіяни атакували військовий аеродром у Миргороді балістичними та крилатими ракетами, а також ударними дронами іранського виробництва.

Унаслідок атаки є пошкодження інфраструктури аеродрому та техніки. Попередньо, обійшлося без жертв.

Зараз на об'єкті працюють рятувальники ДСНС. Техніку перевозять у безпечні місця.

Крім того, внаслідок падіння уламків у Полтавській області пошкоджено 8 приватних будинків і 4 автомобілі.

Харківська область

Уночі ворог випустив понад 10 безпілотників по Харківській області. Удари припали по Богодухівському та Куп'янському районах. Там сталися пожежі, відомо про загибель 29-річного чоловіка. Також поранено чоловіка 39 років.

Наслідки обстрілу Харківської області:

  • У селі Горохуватка Ізюмського району отримав поранення 48-річний чоловік.
  • По селу Котляри Харківського району окупанти завдали удару ракетою "Калібр". Зафіксовано влучання в землю.
  • У селі Івашки Богодухівського району обстрілом пошкоджено інкубатор.
  • У селі Глушківка Куп'янського району через обстріли сталася лісова пожежа.
  • У Вовчанську Чугуївського району госпіталізовано з пораненням 63-річного чоловіка.

Нагадаємо, вчора російські війська знову завдали удару по Україні, застосувавши крилаті ракети і дрони-камікадзе. Унаслідок обстрілу є загиблий і поранені. 

Читайте також:
Про війну, поліцію на фронті та мобілізацію. Розмова із заступником командира бригади Про війну, поліцію на фронті та мобілізацію. Розмова із заступником командира бригади "Рубіж" Андрієм Крищенком
У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння
"Обмежено придатних" розділять на групи: За яким критерієм їх ділитимуть
Кожен громадянин повинен захищати Україну, але і держава перед кожним громадянином має також свої зобов'язання, – Дубіль Кожен громадянин повинен захищати Україну, але і держава перед кожним громадянином має також свої зобов'язання, – Дубіль