USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Зеленський запровадив санкції проти низки компаній, зокрема, пов'язаних з олігархом Фрідманом

Обмеження введено проти дев'яти юросіб
Зеленський підписав
Джерело: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський запровадив нові санкції проти юридичних осіб, частина з яких пов'язана з російським олігархом Михайлом Фрідманом. Про це йдеться на сайті Офісу президента.

В указі №739/2023 зазначається, що глава держави увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 7 листопада 2023 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Санкційний список із запропонованими компаніями внесла Служба безпеки України.

До нього увійшли такі юрособи:

  • Sogeral Foundation;
  • Haberfield Limited;
  • Alfa Finance Holdings Limited;
  • Erasmony Limited;
  • Rissa Investments Limited;
  • International Distribution Systems Limited;
  • Slavisilla Holdings Limited;
  • CTF Holdings S.A.;
  • Dendar Investment Fund Limited.

Ці компанії зареєстровані на Кіпрі, в Ліхтенштейні та Люксембурзі. Частина з них потрапили під обмеження на 10 років, частина – на два роки.

Зазначимо, що частина компаній, а саме – International Distribution Systems Limited, Erasmony Limited, Alfa Finance Holdings Limited – мають відношення до російського олігарха Михайла Фрідмана.

Раніше ми писали, що під санкції західних країн можуть потрапити близько пів сотні російських компаній, які займаються видобутком, обробкою та продажем алмазів.

Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Зеленський зустрівся з Блінкеном: Що обговорили Зеленський зустрівся з Блінкеном: Що обговорили
В Литві оштрафували компанію за придбання товарів у підсанкційних російських підприємств В Литві оштрафували компанію за придбання товарів у підсанкційних російських підприємств
Зеленський залишиться легітимним президентом після 21 травня, – Мін'юст Зеленський залишиться легітимним президентом після 21 травня, – Мін'юст