USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Зеленський розповів, коли Україна підготує мирний план та як на це вплинуть вибори у США

Глава держави наголосив, що Україна не припинить вогонь, доки РФ окупуватиме наші території
Зеленський
Президент України Володимир Зеленський
Джерело: Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю японській державній телерадіокомпанії NHK сказав, що Україна готова подати мирний план вже у листопаді цього року. 

При цьому глава держави уточнив, що він не може реагувати на заклики про припинення вогню, доки Україні загрожує небезпека з боку РФ.

"Президент заявив, що Київ розпочне детальні дискусії з відповідними країнами щодо територіальної цілісності та інших питань. Він повідомив, що створить план дій для досягнення миру до кінця листопада", – пише NHK.

Український лідер наголосив, на Москву зокрема можуть вплинути Європа та Сполучені Штати Америки.

"Терпіння, підтримка і дипломатичний тиск – ось три фактори для справедливого завершення війни. Якщо США та європейські країни збережуть єдність, це буде додатковим тиском і покаже Москві, що у неї немає жодного шансу", – резюмував президент.

Вибори в США матимуть значний вплив на надії України на мир

Зеленський вважає, що після виборів у Сполучених Штатах Америки в України є шанси на мир. Він розповів, що українські чиновники вже поспілкувалися зі штабами обох лідерів – кандидатів на посаду президента США – Дональда Трампа та Камали Гарріс.

Також глава держави розповів, що під час телефонної розмови з Трампом запросив його в Україну.

"Ми спілкувалися з його командою. Містер Трамп сказав мені, що він доступний для будь-яких питань, і я маю номер телефону", – додав Зеленський.

На Саміті миру у Швейцарії глава держави зауважив, що Україна ніколи не хотіла цієї війни. А Глобальний саміт миру є надзвичайно важливою платформою для створення передумов становлення тривалого і сталого миру. Адже світ має надіслати потужний меседж про готовність забезпечувати міжнародне право і безпеку.

А прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, вже відвідавши Росію та переїхавши до наступного пункту свого закордонного турне, Азербайджану, 5 липня написав непублічний лист голові Європейської ради Шарлю Мішелю та главам держав – членів ЄС, у якому підсумував свої відвідини Києва та Москви. 

Своєю чергою президент Європейської ради Шарль Мішель зазначив, що він взяв до уваги думки та пропозиції Орбана, але хотів би вияснити ситуацію щодо п’яти ключових моментів.

Читайте також:
РФ поширювала фейкові відео, які дискредитують президентську кампанію Камали Гарріс РФ поширювала фейкові відео, які дискредитують президентську кампанію Камали Гарріс
Сполучені Штати Америки вже ознайомлені з планом перемоги президента України Зеленського, – посол США в ООН Сполучені Штати Америки вже ознайомлені з планом перемоги президента України Зеленського, – посол США в ООН
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, – Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, – Зеленський
Україна не може оснастити навіть 4 із 14 необхідних бригад, – Зеленський Україна не може оснастити навіть 4 із 14 необхідних бригад, – Зеленський