USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Зеленський позбавив громадянства ексчиновників часів Януковича

Вони позбавлені українського громадянства через наявність російських паспортів
позбавлення громадянства
Джерело: відкриті джерела

Президент України Володимир Зеленський позбавив громадянства низку міністрів та чиновників часів Віктора Януковича. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Громадянство України втратили:

  • Дмитро Табачник – колишній міністр освіти та науки
  • Віталій Захарченко – колишній міністр внутрішніх справ
  • Андрій Клюєв – колишній глава Адміністрації президента
  • Олександр Якименко – колишній голова Служби безпеки України
  • Олександр Клименко – ексміністр доходів та зборів.

Вони позбавлені українського громадянства через наявність російських паспортів.

Крім того, у списку депутат Одеської міськради від "ОПЗЖ" Віктор Баранський, депутат Харківської облради від "ОПЗЖ" Микита Шенцев, окупант та колаборант Олександр Горбильов, а також Богдан Клюєв та Віталій Слаба.

Додамо, що у своєму вечірньому зверненні 4 лютого Зеленський повідомив про підписання "відповідних документів, щоб зробити черговий крок щодо захисту та очищення нашої держави від тих, хто на боці агресора".

Він також уточнив, не вдаючись до подробиць, що "є подання від Служби безпеки стосовно осіб, у яких зафіксовано наявність російського громадянства".

Це вже не перший крок до "очищення держави". Раніше Верховна Рада достроково припинила повноваження народних депутатів Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача, Рената Кузьміна та Андрія Аксьонова. Також Зеленський призупинив громадянство низки священників УПЦ МП.

Читайте також:
Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину