USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Вперше з лютого цього року відбувся довгоочікуваний обмін полоненими: Україна повернула 75 своїх громадян

Щонайменше третина з врятованих мають поранення, тяжкі захворювання або інвалідність
обмін_2

Звільнені з полону

Джерело: Володимир Зеленський

Україна та РФ провели новий обмін військовополонених за формулою "75 на 75". Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

"Ще 75 наших людей повернулися до України. Воїни ЗСУ та Нацгвардії, прикордонники, четверо цивільних – усі вони вже на рідній землі. Про всіх пам’ятаємо", – сказав глава держави.

Хто серед повернутих додому?

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими уточнили, що це 70 чоловіків і пʼятеро жінок, шестеро офіцерів та 65 представників рядового та сержантського складу.

Щонайменше третина з врятованих мають поранення, тяжкі захворювання або інвалідність.

"Цього разу визволено з полону 37 представників Збройних сил України, зокрема 13 бійців Військово-морських сил та двоє представників Повітряних сил, а також – 21 нацгвардійця. Додому повертаються семеро оборонців-прикордонників, шестеро тероборонців та четверо цивільних українок. Повернути на рідну землю вдалося 19 захисників острова Зміїний, 14 військовослужбовців, які охороняли ЧАЕС, а також десять оборонців Маріуполя. Додому повертаються українці, захоплені в полон на Харківському, Київському, Херсонському, Донецькому, Луганському, Запорізькому та Сумському напрямках", – йдеться в повідомленні.

Сьогоднішній обмін – 52-й з початку великої війни і відбувся вперше з лютого цього року (тоді Україна повернула з полону сотню героїв, а більшість із тих, хто повернувся додому, – захисники Маріуполя, – ред.).

Станом на зараз визволити з полону окупантів вдалося вже 3 тис. 210 захисників та захисниць України. 

Новини за темою: У російському полоні перебувають близько 400 українських жінок

Раніше глава держави стверджував, що обмін українськими полоненими з Росією у форматі "всіх на всіх" можна провести до завершення війни і бажано б обміняти "всіх на всіх".

Президент пояснював: "Усі адекватні країни підтримують цей трек. У нас ідуть обміни, вони повільніші, ніж хотілося б. Але обмін "всіх на всіх" можливий".

Зеленський також зауважив, що дехто скептично говорить, що такий обмін ймовірний тільки після завершення війни.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом