USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Зеленський міг бути ціллю російського удару по Одесі 6 березня, – ОП

Ракету окупанти запустили з Криму, до Одеси вона долетіла менш ніж за три хвилини
президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс
Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс
Джерело: відкриті джерела

Російський удар по Одесі 6 березня міг бути націлений на президента України Володимира Зеленського або делегацію Греції на чолі з прем'єром Кіріакосом Міцотакісом. Про це заявив радник глави Офісу президента Ігор Жовква в ефірі телеканалу CNN.

Зазначимо, що під час ракетного удару лідери обох країн перебували в порту Одеси, де інспектували експортний коридор українського зерна.

"Воно (місце удару, – ред.) дійсно було менш ніж за 500 метрів від нас. Що це було?.. Не можна виключати, що воно було спрямоване на делегацію мого президента або делегацію іноземного гостя", – сказав Жовква.

І Зеленський, і Міцотакіс з'явилися на пресконференції в середу і заявили, що були свідками удару. За даними українських військових, унаслідок атаки загинуло п'ятеро людей.

Жовква уточнив, що ракету запустили з Криму, анексованого Росією 2014 року.

"Ракеті знадобилося менше ніж три хвилини, щоб досягти мети – району Одеського порту... Якби у нас була достатня протиповітряна оборона, цю балістичну ракету можна було б перехопити", – уточнив Жовква.

Нагадаємо, у середу, 6 березня, Росія завдала ракетного удару по Одесі, коли там зустрічалися президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс.

Грецькі ЗМІ повідомили, що удару було завдано, коли кортеж Зеленського перебував поруч із грецькою делегацією. У публікації сказано, що в делегації Греції ніхто не постраждав. 

Пізніше Зеленський підтвердив, що делегації бачили цей удар, а прем'єр Греції сказав, що вони не встигли піти в укриття.

"Це дуже вражаючий досвід. Ми розуміємо, що ця війна стосується кожного. Це велика різниця: читати про війну в газетах і чути її на власні вуха", – резюмував голова грецького уряду.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат