USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Зеленський доручив Кабміну затвердити стратегію ветеранської політики

Уряд має затвердити стратегію до 2030 року
УДБ, ветеран війни

Фото ілюстративне

Джерело: UWN

Президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів затвердити Національну стратегію ветеранської політики, а також стратегію, яка дасть змогу сформувати систему переходу військових до цивільної служби. Про це він сказав під час форуму "Україна. Ветерани. Єдність".

За словами Зеленського, сенс такої політики – Герої України, які захищають державу.

"Це повага до захисників, до захисниць України, до їхнього захисту, до реальної підтримки, дієвої, без бюрократії та однаковою мірою з повагою, з можливістю надалі реалізувати себе заради України й українців, заради власного розвитку, заради своєї сім'ї, своєї громади, всієї нашої держави", – сказав він.

Український лідер пояснив, що під стратегіями він має на увазі всі документи, що відображають усі сфери взаємодії держави та ветерана: від початкових кроків повернення до цивільного життя до можливості ветерана зміцнювати життя громади, регіону, держави.

Зеленський висловив сподівання, що подальший розвиток України зміцнюватимуть саме ветерани.

Що собою представляє стратегія ветеранської політики?

Як йдеться в указі президента, рішення затвердити таку стратегію покликане вдосконалити системи правових і соціальних гарантій захисту ветеранів та їхніх родин, забезпечити ефективну суспільну й економічну реінтеграцію військовослужбовців під час їхнього переходу до цивільного життя, підтримку членів їхніх родин.

Кабмін має розробити її до 2030 року. Водночас уряд має затвердити стратегію формування системи переходу від військової служби до цивільного життя на період до 2032 року та план заходів щодо її реалізації.

Крім того, Кабінет міністрів має вжити заходів, щоб запустити функціонування ветеранських просторів, зокрема, для ефективної реінтеграції ветеранів війни, комплексної реабілітації, надання інформаційно-консультативної, правової підтримки ветеранам війни, членам їхніх сімей.

Також обласним держадміністраціям доручено вживати заходів, спрямованих на всебічну підтримку ветеранів війни.

Нагадаємо, за даними Українського ветеранського фонду, нині близько 30% українських ветеранів мають статус безробітних. І це зокрема через психологічний дискомфорт від повернення у цивільне середовище.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP