USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

За стандартами НАТО: Міноборони розробляє технічні вимоги до турнікетів

Нині українське оборонне відомство активно співпрацює з Комітетом з бойової травми Північноатлантичного альянсу
турнікети ЗСУ
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Міністерство оборони України почало розробляти техніко-функціональні вимоги до турнікетів відповідно до сучасних стандартів НАТО у сфері надання домедичної допомоги на полі бою. Про це інформує пресслужба відомства.

Зокрема вимоги стосуються турнікетів вороткового та важільного типу, оклюзійних торакальних пов’язок і методологій оцінки їхньої відповідності міжнародним стандартам.

"Розробка вимог до турнікетів та їхня сертифікація відповідно до стандартів НАТО є ключовою в нашій стратегії. Це не просто процедура, це – про відданість забезпеченню кожного бійця засобами, які в реальному часі рятують життя на фронті", – зауважила керівниця Департаменту охорони здоров'я Міноборони Оксана Сухорукова.

Тому оборонне відомство активно співпрацює з міжнародними партнерами, зокрема з Комітетом з бойової травми Північноатлантичного альянсу (CoTCCC).

А також подало заявку до NATO Science & Technology Organization на отримання гранту для створення лабораторії з випробування та тестування турнікетів та засобів домедичної допомоги.

Новини за темою: СБУ провела обшуки у виробника аптечок для ЗСУ – є підозра у держзраді

Зауважимо, в березні цього року Міністерство оборони під час аудиту виявило на складах майже 30 тисяч турнікетів. Їх  отримали ще у квітні 2023 року, проте лише через шість місяців військова частина видала перші з них.

Читайте також:
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції