USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

За два роки в Україні від торгівлі людьми постраждали 215 громадян, з них 23 – діти

За цей же час Нацполіція припинила в Україні діяльність шести організованих угруповань торгівців людьми
торгівля людьми насильство

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

До Міжнародного дня боротьби за скасування рабства у Міністерстві внутрішніх справ України оприлюднили статистику: за два останні роки нашій країні від торгівлі людьми постраждали 215 людей, з них 23 – діти. Про це розповіли в пресслужбі МВС.

"Нацполіція тільки за два останні роки припинила в Україні діяльність шести організованих угруповань торгівців людьми, які постали перед судом. Упродовж 2022–2023 років 215 осіб визнали потерпілими в кримінальних провадженнях щодо торгівлі людьми, з них 23 – діти", – кажуть правоохоронці.

За період із 24 лютого 2022 року по жовтень 2023 року виявлено 264 кримінальних правопорушення за ознаками статті про торгівлю людьми. У межах цих розслідувань 169 трафікерів отримали статус підозрюваних.

Інфографіка від МВС
Джерело: МВС

Війна в Україні призвела до зростання злочинності у сфері торгівлі людьми

Війна в Україні різко посилила проблему сексуального рабства щодо українок. Кількість випадків торгівлі людьми різко зросла. Про це повідомила генеральний секретар Організації з безпеки та співробітництва в Європі Гельґа Шмід.

"З початку війни пошуки в інтернеті сексуальних послуг і порнографічних зображень українських жінок і дітей зросли на 600 відсотків. Торгівля вагітними жінками також значно зросла з початку війни", – зазначила Шмід.

При цьому сказала, що жертв сексуальних злочинів заманюють в інтернеті брехливими обіцянками. Також люди зазнають насильства в країнах, що їх приймають. Крім того, українок можуть перехоплювати прямо на кордоні агенти з торгівлі людьми під прикриттям. Часто у цьому бере участь організована злочинність. Людям, які потребують допомоги, обіцяють її, а потім змушують заробляти гроші.

Крім сексуальної експлуатації спостерігається також зростання кількості примусового жебракування та фіктивних шлюбів. За останні 15 років річний прибуток від торгівлі людьми зріс у п’ять разів і становить приблизно 150 мільярдів доларів на рік.

Також генсек заявила, що ОБСЄ є одним із лідерів у боротьбі з торгівлею людьми, яка є нічим іншим, як сучасним рабством.

Читайте також:
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров