USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

За два роки в Україні від торгівлі людьми постраждали 215 громадян, з них 23 – діти

За цей же час Нацполіція припинила в Україні діяльність шести організованих угруповань торгівців людьми
торгівля людьми насильство

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

До Міжнародного дня боротьби за скасування рабства у Міністерстві внутрішніх справ України оприлюднили статистику: за два останні роки нашій країні від торгівлі людьми постраждали 215 людей, з них 23 – діти. Про це розповіли в пресслужбі МВС.

"Нацполіція тільки за два останні роки припинила в Україні діяльність шести організованих угруповань торгівців людьми, які постали перед судом. Упродовж 2022–2023 років 215 осіб визнали потерпілими в кримінальних провадженнях щодо торгівлі людьми, з них 23 – діти", – кажуть правоохоронці.

За період із 24 лютого 2022 року по жовтень 2023 року виявлено 264 кримінальних правопорушення за ознаками статті про торгівлю людьми. У межах цих розслідувань 169 трафікерів отримали статус підозрюваних.

Інфографіка від МВС
Джерело: МВС

Війна в Україні призвела до зростання злочинності у сфері торгівлі людьми

Війна в Україні різко посилила проблему сексуального рабства щодо українок. Кількість випадків торгівлі людьми різко зросла. Про це повідомила генеральний секретар Організації з безпеки та співробітництва в Європі Гельґа Шмід.

"З початку війни пошуки в інтернеті сексуальних послуг і порнографічних зображень українських жінок і дітей зросли на 600 відсотків. Торгівля вагітними жінками також значно зросла з початку війни", – зазначила Шмід.

При цьому сказала, що жертв сексуальних злочинів заманюють в інтернеті брехливими обіцянками. Також люди зазнають насильства в країнах, що їх приймають. Крім того, українок можуть перехоплювати прямо на кордоні агенти з торгівлі людьми під прикриттям. Часто у цьому бере участь організована злочинність. Людям, які потребують допомоги, обіцяють її, а потім змушують заробляти гроші.

Крім сексуальної експлуатації спостерігається також зростання кількості примусового жебракування та фіктивних шлюбів. За останні 15 років річний прибуток від торгівлі людьми зріс у п’ять разів і становить приблизно 150 мільярдів доларів на рік.

Також генсек заявила, що ОБСЄ є одним із лідерів у боротьбі з торгівлею людьми, яка є нічим іншим, як сучасним рабством.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку