USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

За 13 тижнів після початку контрнаступу ЗСУ втратили всього п'ять танків Leopard 2 із 71, – Forbes

Танки були втрачені між Малою Токмачівкою і Роботиним
Танк Леопард 2
Танк Леопард 2
Джерело: відкриті джерела

З початку контрнаступу і впродовж 13 тижнів українські військові втратили всього 5 танків із 71 танка Leopard 2. Про це пише видання Forbes.

Журналісти зазначають, що ще щонайменше 10 таких танків пошкоджені і перебувають на ремонті у Польщі та Німеччині. Після цього вони повернуться на фронт.

Де були втрачені танки

За даними видання, ЗСУ втратили Leopard 2 на території площею 25 квадратних миль – майже 65 квадратних кілометрів. Це площа між Малою Токмачкою на півночі і Роботиним на півдні.

Чи загинули екіпажі

Скоріше за все, пишуть журналісти, танкісти – а це загалом 20 осіб, встигли евакуюватися і не загинули. Адже на фото і відеопідтвердженнях знищених Leopard 2, які опинилися у розпорядженні Forbes, видно, що люки на танках відкриті.

Різниця між Leopard 2 і російським Т-72

Зазначимо, що особливістю Leopard 2 є те, що вони побудовані зі спеціальними відсіками для 120-міліметрових боєприпасів. При влучанні боєприпаси вибухають назовні, якнайдалі від екіпажу.

Що стосується російського Т-72, то тут ситуація інша. Його боєприпаси зберігаються під баштою. Тож коли вони вибухають, то і башта танка, і його екіпаж, розриває на шмаття.

Саме тому точний удар в Leopard 2 лише лякає екіпаж, а влучання у Т-72 стає летальним для його танкістів.

Нагадаємо, ми писали, що невідома країна викупила у Бельгії 50 танків Leopard 1 і відправить їх Україні.

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму