USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Невідома країна викупила у Бельгії 50 танків Leopard 1 і відправить їх Україні, – ЗМІ

Після капітального ремонту перші екземпляри відправлять в Україну через Німеччину та Італію
Leopard 1
Джерело: відкриті джерела

Невідома країна викупила у бельгійської компанії OIP 50 танків Leopard 1 і тепер відправить їх Україні. Про це інформує видання De Standaard.

За інформацією журналістів, після капітального ремонту перші екземпляри відправлять в Україну через Німеччину та Італію. Також їх оснащуватимуть новими системами озброєння.

Інформація про те, яка країна викупила танки, поки що не повідомляється.

Зазначимо, що армія Бельгії вивела з експлуатації Leopard 1 кілька років тому. Основною причиною були високі ціни. Щоб заощадити, армійське керівництво вирішило зняти з озброєння всю важку гусеничну техніку і замінити її легшою бронетехнікою на шинах.

За інформацією видання Business Am, Бельгія продала компанії танки по 15 000 євро за штуку, оскільки в армії було занадто мало ангарів для розміщення списаної техніки.

Також ЗМІ пишуть, що танки Leopard 1 – не єдина армійська техніка, яку OIP готує до відправки в Україну цими днями. У компанії кажуть, що наразі готують до відправки 90 броньованих машин піхоти M113. Принаймні частина цих машин була куплена і подарована Києву Великою Британією.

Україна в очікуванні Abrams

Ми писали, що перша партія танків Abrams, які Сполучені Штати Америки надають Україні, була схвалена до відправки на вихідних, і танки прибудуть в Україну на початку осені.

За словами посадовця Пентагона, перші танки Abrams "уже готові" до відправлення в Україну.

Як відомо, раніше близько 400 українських військових розпочали навчання на американських танках Abrams M1 у Німеччині. 

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди