USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Єврокомісія погодилася на одну з вимог польських протестувальників, - Туск

Тим часом поляки заблокували пункт пропуску зі Словаччиною
Польський кордон
Джерело: відкриті джерела

Європейська комісія виконала одну з вимог польських фермерів, яка пов'язана із "зеленим курсом". Про це повідомив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск у соцмережі X.

Він зазначив, що основна зміна стосується перелогів, тобто земель, які свідомо не обробляють для підвищення їхньої родючості. За словами прем'єра, вже цього року вони будуть необов'язковими.

"Останні новини! Конкретика для фермерів: перелоги не будуть обов'язковими вже цього року. Це результат моїх домовленостей із головою Єврокомісії. Інші деталі будуть ще сьогодні", - написав прем'єр-міністр.

Польські медіа зазначають, що зобов'язання з використання перелогів замінять добровільною екосхемою. Це означає, що фермери, які запроваджуватимуть екологічно вигідні зміни у своїх господарствах, отримають додаткові субсидії.

Тим часом польські фермери заблокували пункт пропуску зі Словаччиною. Страйк розпочався о 10 ранку на пункті пропуску "Хижне", пише "Радіо Свобода".

За словами фермерів, саме цими дорогами до Польщі заїжджає агропродукція з України та Росії.

Попередньо відомо, що протест триватиме до кінця березня. Аграрії пропускатимуть одну вантажівку на годину, легкового транспорту та автобусів протест не стосується.

Нагадаємо, заступник міністра закордонних справ Польщі Анджей Шейна заявив, що повідомлення про переговори Варшави з Урсулою фон дер Ляєн на тему звільнення Польщі від деяких положень "Зеленої угоди" є правдою.

Тим часом міністр торгівлі України Тарас Качка уточнив, що Київ готовий прийняти обмеження на торгівлю з Європейським Союзом, щоб розрядити запеклу політичну суперечку з Польщею. Проте й закликає заборонити імпорт російського зерна, яке все ще надходить в Європу через Білорусь і країни Балтії.

 
Читайте також:
Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України
Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном
ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків мобілізаційного віку, – міністр оборони Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків мобілізаційного віку, – міністр оборони