USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Євро-2024: Збірна України оголосила фінальну заявку

Оприлюднили список гравців національної команди, які представлятимуть нашу країну на полях Німеччини
уболівальники футбол
Матч Україна-Англія. 8 вересня 2023 р.
Джерело: відкриті джерела

"Синьо-жовтих" на прийдешній континентальній першості представлять 26 футболістів. Список гравців національної команди, які представлятимуть нашу країну на чемпіонаті Європи, було опубліковано на офіційному сайті УАФ.

Склад збірної України на Євро-2024

Воротарі: Георгій Бущан ("Динамо"), Анатолій Трубін ("Бенфіка", Португалія), Андрій Лунін ("Реал", Іспанія).

Захисники: Микола Матвієнко, Юхим Конопля, Валерій Бондар (усі – "Шахтар"), Олександр Тимчик ("Динамо"), Віталій Миколенко ("Евертон", Англія), Ілля Забарний ("Борнмут", Англія), Олександр Сваток ("Дніпро-1"), Максим Таловєров (ЛАСК, Австрія), Богдан Михайличенко ("Полісся").

Півзахисники: Андрій Ярмоленко, Микола Шапаренко, Володимир Бражко (всі – "Динамо"), Тарас Степаненко, Олександр Зубков, Георгій Судаков (усі – "Шахтар"), Олександр Зінченко ("Арсенал", Англія), Віктор Циганков ("Жирона", Іспанія), Михайло Мудрик ("Челсі", Англія), Сергій Сидорчук ("Вестерло", Бельгія), Руслан Малиновський ("Дженоа", Італія).

Нападники: Артем Довбик ("Жирона", Іспанія), Роман Яремчук ("Валенсія", Іспанія), Владислав Ванат ("Динамо").

Матчі фінального турніру Євро-2024 відбуватимуться в Німеччині від 14 червня до 14 липня. Українська збірна на континентальній першості зіграє у групі Е, де її суперниками будуть команди Бельгії, Словаччини та Румунії.

Збірна України вчетверте поспіль виступить на чемпіонаті Європи з футболу. 2012 року "синьо-жовті" автоматично потрапили на турнір як одна з країн-господарок, а 2016-го та 2020-го пробивалися на континентальну першість через кваліфікацію.

Найбільш успішним для збірної України поки що залишається Євро-2020, яке через пандемію коронавірусу відбулося 2021 року. На тому турнірі наша команда під керівництвом Андрія Шевченка дійшла до чвертьфіналу.

Крім того, УАФ запросила футбольних уболівальників з усієї України, аби саме вони оголосили склад нашої збірної на Євро-2024. До оголошення також доєднались українські військові, волонтери, парамедики, лідери думок, митці та найвідданіші фанати різного віку та професій.

Читайте також:
Реброва звільняти немає підстав, – речник збірної з футболу після вильоту команди з Євро-2024 Реброва звільняти немає підстав, – речник збірної з футболу після вильоту команди з Євро-2024
Україна на Євро-2024 сьогодні зіграє з Бельгією. Які прогнози вирішального матчу групового етапу? Україна на Євро-2024 сьогодні зіграє з Бельгією. Які прогнози вирішального матчу групового етапу?
Футбольну команду другої ліги очолить жінка Футбольну команду другої ліги очолить жінка
Хто, де, коли, як довго. Короткий гід по Євро-2024 Хто, де, коли, як довго. Короткий гід по Євро-2024