USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

ЄС продовжив тимчасовий захист для біженців з України до березня 2025 року

Загалом 4,1 млн біженців з України зареєстровано для отримання тимчасового захисту
біженці
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Європейський Союз затвердив рішення про продовження тимчасового захисту для біженців з України до 4 березня 2025 року. Про це поінформували в Єврокомісії.

"27 вересня 2023 року міністри досягли політичної угоди щодо продовження тимчасового захисту (для громадян України – ІФУ) до 4 березня 2025 року. Рішення було ухвалено 19 жовтня 2023 року", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Євросоюз 4 березня 2022 року активував директиву про тимчасовий захист. Це такий механізм ЄС, який запроваджують за виняткових обставин масового припливу для забезпечення колективного захисту переміщених осіб і зменшення тиску на національні системи надання притулку країн Європейського Союзу.

За даними Єврокомісії, загалом 4,1 млн біженців з України зареєстровано для отримання тимчасового захисту або аналогічних схем у ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що тисячі українців, які приїхали до Великої Британії в рамках урядової програми "Житло для України", є бездомними або перебувають під загрозою втрати даху над головою.

Читайте також:
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
Ірландія скорочує виплати біженцям з України Ірландія скорочує виплати біженцям з України
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині