USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Майже 5000 українських біженців у Великій Британії можуть залишитися без даху над головою

Близько третини місцевих органів влади не надали даних
біженці

Ілюстративне фото

Джерело: DW

Тисячі українців, які приїхали до Великої Британії в рамках урядової програми "Житло для України", є бездомними або перебувають під загрозою втрати даху над головою. Про це пише Sky News.

Національний аудиторський офіс (NAO), який підготував звіт про цю програму, заявив, що 4890 біженців (8% від загальної кількості тих, хто прибув до Англії на той час) були визнані місцевою владою як такі, що потребують допомоги.

Йдеться про занижену картину, оскільки близько третини місцевих органів влади не надали даних, і ризик бездомності "ймовірно, зростатиме".

Тому остаточна кількість бездомних біженців невідома.

У звіті зазначається, що місцева влада вжила низку заходів, щоб захистити людей від бездомності, включаючи повернення спонсорських коштів і підтримку для переїзду в орендоване житло, і багатьом буде надано тимчасове житло на цей час.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії до України для біженців з України створили дві програми: Homes for Ukraine та Ukraine Family. Учасники кожної з них отримали право мешкати в Британії протягом трьох років. Цими програмами скористалися понад 182 тисячі українців. Але більшість із них приїхали в перші пів року вторгнення, і до вересня 2025 року вони за чинним законодавством повинні виїхати з Британії. 

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням