USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

ЄС офіційно звинуватив X у порушенні правил блоку щодо дезінформації

X зокрема підозрюється в порушенні своїх зобов'язань щодо прозорості
Соцмережа X
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Європейський Союз офіційно оголосив, що підозрює соціальну платформу X (колишню мережу Twitter) у порушенні правил блоку щодо протидії незаконному контенту та дезінформації. Про це Єврокомісар з питань внутрішньої торгівлі та послуг Тьєррі Бретон написав у соцмережі, зазначивши про відкриття проваджень.

"Сьогодні ми відкриваємо офіційне провадження проти X", − уточнив Бретон.

За його словами, X також підозрюється в порушенні своїх зобов'язань щодо прозорості.

Як пише BBC, у компанії, яка належить Ілону Маску, заявили про "співпрацю з регуляторним процесом". X зазначає, що "важливо, щоб цей процес залишався вільним від політичного впливу та відповідав законодавству".

"X зосереджена на створенні безпечного та інклюзивного середовища для всіх користувачів на нашій платформі, одночасно захищаючи свободу самовираження, і ми продовжуватимемо невпинно працювати над досягненням цієї мети", − додали в компанії.

Раніше повідомлялося, що низка провідних компаній оголосили про призупинення рекламних контрактів з X на тлі звинувачень в антисемітизмі власника соцмережі Ілона Маска, а також розміщення рекламних постів поряд з пронацистськими дописами.

Серед компаній, які оголосили про призупинення реклами, – Apple, Disney, телекомунікаційна корпорація Comcast і Warner Brothers Discovery.

Читайте також:
Задонать свій час: В Україні діє проєкт BRAMA, який протидіє фейкам та пропаганді. Долучитися пропонують громадськості Задонать свій час: В Україні діє проєкт BRAMA, який протидіє фейкам та пропаганді. Долучитися пропонують громадськості
ЄС ухвалив план України для Ukraine Facility ЄС ухвалив план України для Ukraine Facility
Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс "Дія. Канали"
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах