USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Вимога МВФ: Уряд розширив можливості підприємців для отримання держпідтримки

Знято обмеження в отриманні державної підтримки для підприємців, які перереєструвалися на підконтрольну територію України, але не мають змоги релокації бізнесу
ФОП_1
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів підтримав постанову про внесення змін до порядків, які регулюють надання фінансової державної підтримки суб’єктам підприємництва. Про це інформує пресслужба Мінфіну.

"Так, удосконалено порядки, відповідно до яких здійснюється реалізація програм "Доступні кредити 5-7-9%", "Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%" та "Доступний факторинг", – йдеться в повідомленні.

Зокрема знято обмеження в отриманні державної підтримки для підприємців, які перереєструвалися на підконтрольну територію України, але не мають змоги релокації бізнесу, проте своєчасно виконують зобов’язання за кредитними договорами та сплачують податки, збори і обов’язкові платежі до держбюджету України.

А також для підприємств, які зареєстровані, зокрема, на територіях Херсонської (у тому числі місто Херсон), Миколаївської та Дніпропетровської областей, для яких вже визначена дата завершення бойових дій та тимчасової окупації, але дата ще не внесена до переліку територій активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси.

Крім того, з метою виконання домовленостей із МВФ передбачено сфокусувати програму 5-7-9% виключно на мікро, малих та середніх підприємствах.

В Україні можуть дозволити підприємницьку діяльність без реєстрації ФОП

Депутати пропонують дозволити в Україні підприємницьку діяльність без реєстрації фізичної особи-підприємця вже з 1 січня 2024 року. Це передбачено законопроєктом №10166, автором якого виступили глава фінкомітету Верховної Ради та його перший заступник Данило Гетманцев та Ярослав Железняк, а також ще 16 депутатів.

Метою законопроєкту є створення умов для отримання додаткового нерегулярного або незначного доходу без реєстрації фізичної особи-підприємця при здійсненні окремих видів діяльності у сфері надання послуг.

Скористатися новим режимом оподаткування зможуть фізичні особи, які не є самозайнятими і відповідають низці критеріїв (зокрема, щодо відсутності працівників, видів діяльності тощо).

Читайте також:
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот
Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень