USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Вихваляв РФ та московських попів: СБУ повідомила про підозру митрополиту Черкаської єпархії УПЦ МП

Митрополиту загрожує від п'яти до восьми років за ґратами
Митрополиту Черкаської єпархії УПЦ МП повідомили про підозру
Митрополиту Черкаської єпархії УПЦ МП повідомили про підозру
Джерело: СБУ

Співробітники Служби безпеки України повідомили про підозру митрополиту Черкаської єпархії УПЦ МП, який заперечував збройну агресію Росії проти України й виправдовував дії окупантів. Про це поінформували у відомстві.

"За даними слідства, у 2020 році клірик віддав розпорядження створити в єпархії новий відомчий сайт за шаблоном РПЦ. Під час його розробки було використано російське програмне забезпечення, яке дозволяло ретранслювати деструктивний контент з прокремлівських інтернет-ресурсів. Серед них – patriarchia.ru та pravoslavie.ru, на яких пропагандисти РПЦ виправдовують збройну агресію РФ та воєнні злочини рашистів", – розповіли в спецслужбі.

Крім того, на "новому" сайті митрополит вихваляв московських священників, які допомагають агресору, а також закликав до "об’єднання" релігійних громад у війні проти України.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили митрополиту про підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України ("Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників"). Тепер митрополиту загрожує від п'яти до восьми років за ґратами.

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Раніше

У суботу, 1 квітня, представники СБУ повідомили про підозру колишньому наміснику Києво-Печерської лаври митрополиту Павлу за порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками, а також за виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікацію її учасників.

Уже ввечері суд розглянув клопотання прокуратури і відправив єпископа під цілодобовий домашній арешт на два місяці.

Читайте також:
Настоятеля Святогірської лаври, який Настоятеля Святогірської лаври, який "зливав" інформацію про розташування Сил оборони України, взяли під варту
Дає концерти на окупованих територіях: Колишній український музикант отримав підозру Дає концерти на окупованих територіях: Колишній український музикант отримав підозру
СБУ взялася за клірика УПЦ (МП), який закликав молитися за рашистів у війні проти України СБУ взялася за клірика УПЦ (МП), який закликав молитися за рашистів у війні проти України
РПЦ закликала до РПЦ закликала до "священної війни" в Україні: Як реагує УПЦ