USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 8 7 2 0 (+1250)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Вихід на світовий ринок: Український виробник військових рацій Himera отримав постачальника в США

Наразі українському війську передали тисячі радіостанцій від компанії
військові рації_1
Військові рації
Джерело: відкриті джерела

Український виробник військових рацій Himera вийшов на світовий ринок й отримав постачальника в Сполучених Штатах Америки. Про це повідомили на сторінці Himera Radios.

"Нашим партнером стала американська оборонна технологічна компанія Reticulate Micro, яка займається забезпеченням надійного та стійкого зв'язку в будь-якому середовищі", – йдеться в дописі.

Компанії також уклали ексклюзивну дистриб'юторську угоду й відтепер Reticulate буде постачальником перевірених у боях тактичних систем зв'язку Himera у США й для ключових світових державних клієнтів.

Що відомо про виробництво Himera

Компанію заснували у 2022 році – вона забезпечує потребу українських військових у тактичних захищених радіостанціях.

Як пише портал DEFENSE EXPRESS станом на сьогодні українському війську передали тисячі радіостанцій від компанії. А в Himera продовжують нарощувати цю кількість, постійно удосконалюючи свою продукцію відповідно до потреб поля бою та відгуків від військових.

Радіостанція Himera G1 Pro використовує технологію ППРЧ (псевдовипадкове переналаштування робочої частоти), що довела свою стійкість до ворожих систем радіоелектронної боротьби. G1 Pro буде використовувати симетричне шифрування AES 256 та Post-Quantum для підвищення продуктивності й безпеки.

"Ми займаємося розробкою та створенням портативних радіостанцій тактичного рівня, які забезпечують військових надійним захищеним зв’язком на полі бою на рівні "взвод-відділення" і здатні працювати в умовах активної роботи ворожих засобів РЕР та РЕБ. У створенні такого продукту ми відштовхувалися від того, що більшість підрозділів потребують надійного зв’язку саме на невеликих відстанях, щоб їхні радіостанції не світилися в ефірі, як апельсини на снігу, для ворожої радіорозвідки", – розповідає представник компанії Himera Олексій Олійник.

Новини за темою: Україна тестує комплексну систему управління засобами РЕБ, – Зеленський

Олійник говорить, що нині Сили оборони України оснащені або потужними Motorola чи Harris, які закривають дальність і 10–15 км, і їх все ж таки легше виявити ворожою розвідкою. Або засобами зв’язку невійськового призначення на кшталт тих же Baofeng, які ворог з легкістю виявляє і глушить.

"Тож ми створили портативну захищену радіостанцію тактичного рівня, яку складно виявити ворожими засобами РЕР і приглушити системами РЕБ. І вже маємо повноцінну систему зв’язку, схожу на невеликого стільникового оператора, яка забезпечує багаторівневий зв’язок для підрозділів на відстані двох-трьох кілометрів", – зазначає представник компанії.

Принагідно ми повідомляли, що, за словами міністра стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна, можливості українського військово-промислового комплексу втричі більші, ніж закладені в бюджет кошти на 2024 рік. Цьогоріч Україна може витратити на закупівлю озброєння 6 млрд доларів. Увесь бюджет на оборону країни у 2024 році становить близько 40 млрд доларів. З цієї суми 30 млрд ідуть на зарплати і виплати військовослужбовцям. 

Читайте також:
ООН підтвердила зимовий удар РФ по Харкову північнокорейською ракетою ООН підтвердила зимовий удар РФ по Харкову північнокорейською ракетою
Окупанти здобули незначні тактичні переваги поблизу Авдіївки Окупанти здобули незначні тактичні переваги поблизу Авдіївки
За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів
Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини