USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Вибухи на Nord Stream: У Німеччині видали перший ордер на арешт українця

Чоловік був дайвером, слідчі вважають, що він міг встановити вибухівку
Місце підриву Північного потоку
Місце підриву "Північного потоку"
Джерело: відкриті джерела

У Німеччині видали перший ордер на арешт українця, якого підозрюють у причетності до підривів російських газопроводів Nord Stream у Балтійському морі у 2022 році. Про це повідомляє Tagesschau.

Слідчі вважають, що українець Володимир, який останнім часом проживав у Польщі, міг бути одним із водолазів, які у вересні 2022 року заклали вибухові пристрої на трубопроводах, що пролягають між Росією та ФРН в Балтійському морі. Зараз точне місце його перебування невідоме.

Крім нього у списку підозрюваних ще двоє українців, серед них жінка. Вони теж дайвери, але наразі ордери на їхній арешт не видані.

Що відомо про підрив?

"Північний потік" був основною магістраллю постачання російського газу до Німеччини, звідки далі розподілявся країнами Євросоюзу.

Наприкінці вересня 2022 року було пошкоджено три з чотирьох ниток газопроводів "Північний потік" та "Північний потік-2". Неушкодженою залишилася одна з труб "Північного потоку-2" – цей газопровід не було запущено в експлуатацію: через вторгнення Росії в Україну на нього наклали санкції.

Новини за темою: Yle: Російські кораблі щонайменше тричі наближалися до місць вибуху Nord Stream

Розслідування Швеції, Данії та Німеччини показали, що газопроводи підірвали, проте винних ще встановлюють.

Влада США, Великої Британії та Євросоюзу заявила про цілеспрямовану диверсію. Російська влада вважає, що в аварії зацікавлені Сполучені Штати та їхні союзники.

Читайте також:
У Голосіївському районі Києва стався вибух у 2-поверховій будівлі, є жертви У Голосіївському районі Києва стався вибух у 2-поверховій будівлі, є жертви
Вибачте, у нас трохи зв'язані руки, – Монголія Вибачте, у нас трохи зв'язані руки, – Монголія "виправдалася", чому не арештувала Путіна під час його візиту до країни
Суд звільнив Павла Дурова з-під варти Суд звільнив Павла Дурова з-під варти
Франція також видала ордер на арешт брата Дурова, який є співзасновником Telegram Франція також видала ордер на арешт брата Дурова, який є співзасновником Telegram