USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Встигнути за 40 днів: Міноборони запроваджує нову систему навчання для мобілізованих медиків

Нині очні курси пройшли 118 мобілізованих медиків
військові медики
Військові медики
Джерело: АрміяInform

Міністерство оборони України запроваджує нову систему навчання для мобілізованих медиків. Новий формат перепідготовки медиків, які служать в Збройних силах України, передбачає можливість навчання за змішаною формою: теоретична частина онлайн (22 дні) і 18 днів практичної частини офлайн в академії, повідомили в пресслужбі відомства.

"Після завершення освітнього процесу мобілізовані медичні працівники не лише отримають офіцерське звання, а й можливість повернутися у підрозділ, щоб працювати на більш відповідній для себе посаді", – розповіла заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

За словами посадовиці, нова і більш гнучка форма навчання запроваджена за розпорядженням командувача медичних сил ЗСУ для медпрацівників, які не закінчували військову кафедру і не мають офіцерського звання, але служать в армії на різних непрофільних позиціях.

Нині очні курси пройшли 118 мобілізованих медиків.

"Наступний курс стартує 8 квітня у Військово-медичній академії Збройних сил України. Заявки для запису на курси для мобілізованих медиків приймають на електронну адресу [email protected]. Водночас цивільні лікарі, які придатні до військової служби, але не мають військової освіти, можуть звернутися на військові кафедри медичних вищих навчальних закладів", – додали в Міноборони.

Далі за чотири місяці навчання вони можуть здобути офіцерське звання для подальшого проходження служби в ЗСУ на профільних для себе посадах.

Новини за темою: Міноборони запроваджує новий алгоритм рекрутингу до ЗСУ

У Міноборони зараз є понад 8,5 тисяч активних вакансій

Зараз українцям пропонують 8 тис. 520 вакансій, які надійшли від 1 тис. 245 військових частин. Про це сказали в пресслужбі Міністерства оборони України в коментарі DOU.

На вакансії вже є 105 тис. 891 відгук, тобто на одну позицію претендують 12 кандидатів.

"На початку 2024 року таких вакансій було орієнтовно 3 тис. 200, а відгуків – понад 46 тисяч", – йдеться у повідомленні.

Читайте також:
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
ЗСУ невдовзі отримають на озброєння новий вітчизняний дрон ЗСУ невдовзі отримають на озброєння новий вітчизняний дрон "Чаклун"
17 українських вишів потрапили до міжнародного рейтингу найкращих університетів 17 українських вишів потрапили до міжнародного рейтингу найкращих університетів
Міністр оборони України отримав двох нових заступників Міністр оборони України отримав двох нових заступників