USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Встигнути за 40 днів: Міноборони запроваджує нову систему навчання для мобілізованих медиків

Нині очні курси пройшли 118 мобілізованих медиків
військові медики
Військові медики
Джерело: АрміяInform

Міністерство оборони України запроваджує нову систему навчання для мобілізованих медиків. Новий формат перепідготовки медиків, які служать в Збройних силах України, передбачає можливість навчання за змішаною формою: теоретична частина онлайн (22 дні) і 18 днів практичної частини офлайн в академії, повідомили в пресслужбі відомства.

"Після завершення освітнього процесу мобілізовані медичні працівники не лише отримають офіцерське звання, а й можливість повернутися у підрозділ, щоб працювати на більш відповідній для себе посаді", – розповіла заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

За словами посадовиці, нова і більш гнучка форма навчання запроваджена за розпорядженням командувача медичних сил ЗСУ для медпрацівників, які не закінчували військову кафедру і не мають офіцерського звання, але служать в армії на різних непрофільних позиціях.

Нині очні курси пройшли 118 мобілізованих медиків.

"Наступний курс стартує 8 квітня у Військово-медичній академії Збройних сил України. Заявки для запису на курси для мобілізованих медиків приймають на електронну адресу [email protected]. Водночас цивільні лікарі, які придатні до військової служби, але не мають військової освіти, можуть звернутися на військові кафедри медичних вищих навчальних закладів", – додали в Міноборони.

Далі за чотири місяці навчання вони можуть здобути офіцерське звання для подальшого проходження служби в ЗСУ на профільних для себе посадах.

Новини за темою: Міноборони запроваджує новий алгоритм рекрутингу до ЗСУ

У Міноборони зараз є понад 8,5 тисяч активних вакансій

Зараз українцям пропонують 8 тис. 520 вакансій, які надійшли від 1 тис. 245 військових частин. Про це сказали в пресслужбі Міністерства оборони України в коментарі DOU.

На вакансії вже є 105 тис. 891 відгук, тобто на одну позицію претендують 12 кандидатів.

"На початку 2024 року таких вакансій було орієнтовно 3 тис. 200, а відгуків – понад 46 тисяч", – йдеться у повідомленні.

Читайте також:
"Обмежено придатних" розділять на групи: За яким критерієм їх ділитимуть
Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026-му або 2027 році, – The Economist Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026-му або 2027 році, – The Economist
ЗСУ контролюють 2/3 території Очеретиного, інша частина – під вогневим контролем, – речник ЗСУ контролюють 2/3 території Очеретиного, інша частина – під вогневим контролем, – речник "Хортиці"
Окупанти, ймовірно, прорвалися в Очеретине: Чим це загрожує Окупанти, ймовірно, прорвалися в Очеретине: Чим це загрожує