USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Всі Герої України отримають житло: Зеленський підписав указ

Тепер це не залежатиме від того, чи перебувають такі особи на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов
оренда квартир
Джерело: відкриті джерела

Президент Володимир Зеленський підписав указ про надання житла громадянам, яким присвоїли звання Герой України. Відповідний указ оприлюднено на сайті Офісу президента.

Тепер особам, яким присвоєно звання Герой України із врученням ордена "Золота Зірка", може надаватися одноразова допомога у вигляді житла для постійного проживання незалежно від перебування таких осіб на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

У разі присвоєння звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" посмертно або в разі смерті такої особи, одноразова адресна допомога у вигляді житлового приміщення для постійного проживання може надаватися членам сімей таких осіб.

Допомога надаватиметься в межах встановлених норм забезпечення житлом за рахунок Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, розвідувальних органів, Управління державної охорони та Служби безпеки України, де громадяни проходять або проходили службу.

Цей указ набирає чинності з дня його опублікування.

Присвоєння звання Героя України

Звання Герой України – це державна нагорода України, найвищий ступінь відзнаки в Україні, що надається громадянам України за здійснення визначного геройського вчинку або видатного трудового досягнення.

Нагороджені цим званням мають певні пільги. Наприклад, вони не платять за комунальні послуги, мають право на надбавку до пенсії, мають переваги в умовах скорочення штату за місцем роботи.

За час великої війни військових зі званням Герой України побільшало. На жаль, деякі з них нагороджені посмертно.

Нагадаємо, минулого року президент Володимир Зеленський вніс зміни до Статуту звання Герой України, згідно з якими попередній розгляд подань про присвоєння найвищого державного звання здійснюватиме експертна група при Комісії державних нагород та геральдики при президентові.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP