USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Всесвітня федерація бадмінтону призупинила членство РФ

Російську Федерацію відсторонили через "поширення юрисдикції" на окуповані регіони України
бадмінтон
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Всесвітня федерація бадмінтону (BWF) призупинила членство російської національної федерації. Відповідне рішення оприлюднили на офіційному сайті організації.

Підставою для відсторонення Національної федерації бадмінтону Росії стало незаконне поширення її юрисдикції на окуповані регіони України – території Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

"NBFR була визнана такою, що порушила умови членства у BWF, включивши до своєї юрисдикції території, які підпадають під юрисдикцію іншого члена, що визнано міжнародним співтовариством. Йдеться про українські території Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей", – повідомили в організації.

Зазначено, що відповідне рішення BWF ухвалила на засіданні ради організації 11 листопада. Остаточно затвердити відсторонення російської сторони федерація має на щорічному генеральному зібранні 2024 року в китайському Ченду.

Додамо

Виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету (МОК) в жовтні ухвалив рішення про призупинення членства Олімпійського комітету Росії. Причина – рішення Олімпійського комітету РФ від 5 жовтня приєднати до свого складу регіональні спортивні організації тимчасово окупованих територій Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей. Це порушення Олімпійської хартії, оскільки порушує територіальну цілісність Національного олімпійського комітету України, яку визнає Міжнародний олімпійський комітет.

"Боротьба" з РФ в спорті

Нині ж Україна займає активну позицію, аби російських спортсменів не допускали до міжнародних змагань, розповідає народний депутат України, заступник голови Комітету ВРУ з питань молоді і спорту Василь Мокан.

"Верховна Рада зверталася до урядів країн, до міжнародних спортивних федерацій, до самого МОК з приводу неприпустимості допуску пропагандистських спортсменів із Росії і Білорусі, поки триває агресія по відношенню до України, поки не виведені з нашої території всі окупаційні війська", – пояснює Мокан.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine