USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Прогнозування, санкційна політика, чіткість національних орієнтирів і не тільки: Зеленський окреслив головні завдання оновленої роботи РНБО

Президент виокремив п’ять основних пунктів
Зеленський
Володимир Зеленський, президент України
Джерело: Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський повідомив про початок оновленої роботи Ради національної безпеки і оборони України, секретарем якої нещодавно став колишній голова Служби зовнішньої розвідки Олександр Литвиненко, та назвав п'ять головних завдань, які стоять перед РНБО.

"Ми розпочинаємо оновлену роботу Ради національної безпеки і оборони України", – написав глава держави.

Які завдання для РНБО ставить Зеленський?

  • Збільшення прогнозування.

"Нам потрібне посилення можливості України прогнозувати та впливати на процеси, від яких залежить національна безпека нашої держави", – зазначив Володимир Зеленський.

  • Продовження виконання всіх поточних завдань системи РНБО.

"І особливо уважно – щодо санкційної політики нашої держави", – додав він.

  • Доктринальна робота.

"Чіткість національних орієнтирів і системність у їх реалізації – це те, що потрібно і зараз, і після війни", – вважає Зеленський. 

  • Кібербезпека та інформація.

На думку глави держави, РНБО має потенціал робити більше для захисту від ворожих дестабілізаційних операцій та координації всіх державних інституцій у цій сфері.

  • Робота Ставки, проєкти рішень, контроль за виконанням рішень – має бути продовжене.

"Очевидний пріоритет – це оборона нашої держави та захист нашого суспільства", – резюмував глава держави.

Нагадаємо, 26 березня президент України Володимир Зеленський звільнив Олексія Данілова з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони. На його місце призначили Олександра Литвиненка, який до цього був головою Служби зовнішньої розвідки (СЗР).

Після звільнення з посади Олексій Данілов підбив підсумок більш ніж 4-річної роботи та подякував президенту Володимиру Зеленському за довіру.

Під час засідання оновленої Ради нацбезпеки і оборони Володимир Зеленський повідомив, що колишній секретар РНБО Олексій Данілов продовжить роботу на дипломатичному напрямку.

Читайте також:
Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА
Має конкретний план: Росія хоче зірвати Саміт миру Має конкретний план: Росія хоче зірвати Саміт миру
Допомога Україні та Саміт миру: Зеленський зідзвонився з Байденом Допомога Україні та Саміт миру: Зеленський зідзвонився з Байденом
Нові безпекові угоди Україна може підписати вже у травні – червні, – Зеленський Нові безпекові угоди Україна може підписати вже у травні – червні, – Зеленський