USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

Влада Ірану представила нову балістичну ракету з дальністю польоту дві тисячі кілометрів

Ракета здатна нести боєголовку вагою до 1500 кг
Ракета
Балістична ракета "Хейбар"
Джерело: IRNA

В Ірані на офіційній церемонії за присутності міністра оборони та підтримки Збройних сил представили новітню балістичну ракету під назвою "Хейбар". Про це повідомляє IRNA.

"Хейбар" є новітньою версією ракет "Хорремшехр", вона працює на рідкому паливі з дальністю польоту 2000 км. Ракета здатна нести боєголовку вагою до 1500 кг.

Серед стратегічних та тактичних особливостей "Хейбар" – система наведення та управління на середній ділянці польоту. Використання цієї системи та двигунів наведення в боєголовку призводить до контролю стану та коригування траєкторії боєголовки поза атмосферою, де відбувається керування цією ракетою.

Новини за темою: Чехія передасть Україні два зенітно-ракетні комплекси "Куб", – Павел

Зазначається, що "Хейбар" не потребує діяльності системи наведення та управління в атмосфері й повністю несприйнятлива до атак РЕБ (Радіоелектронна боротьба). Крім того, завдяки своєму двигуну швидкість досягла 16 Махів за межами атмосфери й 8 Махів в атмосфері.

Першу версію ракети "Хорремшехр" випробували у січні 2017 року. Вона мала ті самі показники у дальності польоту та вагою бойової частини. Тоді ж стали відомі розміри ракети – діаметр 1,5 метра, вага 20 тонн та довжина 13 метрів.

Раніше

Іран будує ядерний об'єкт настільки глибоко в землі, що він, імовірно, виходить за межі радіуса дії найновішої американської зброї, призначеної для знищення таких об'єктів.

Тегеран копає тунелі в горах Загрос поблизу ядерного майданчика в Натанзі, який зазнає неодноразових диверсійних атак на тлі протистояння Ірану із Заходом через атомну програму цієї близькосхідної країни.

Теги: Іран
Читайте також:
Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану
Зброя РФ допоможе Ірану посилити захист від авіаударів Ізраїлю, – джерела Зброя РФ допоможе Ірану посилити захист від авіаударів Ізраїлю, – джерела
США не будуть збивати дрони над Україною, як це було в Ізраїлі, – Кірбі США не будуть збивати дрони над Україною, як це було в Ізраїлі, – Кірбі
"Це оголошення війни", – президент Ізраїлю про атаку Ірану