USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Влада Ірану представила нову балістичну ракету з дальністю польоту дві тисячі кілометрів

Ракета здатна нести боєголовку вагою до 1500 кг
Ракета
Балістична ракета "Хейбар"
Джерело: IRNA

В Ірані на офіційній церемонії за присутності міністра оборони та підтримки Збройних сил представили новітню балістичну ракету під назвою "Хейбар". Про це повідомляє IRNA.

"Хейбар" є новітньою версією ракет "Хорремшехр", вона працює на рідкому паливі з дальністю польоту 2000 км. Ракета здатна нести боєголовку вагою до 1500 кг.

Серед стратегічних та тактичних особливостей "Хейбар" – система наведення та управління на середній ділянці польоту. Використання цієї системи та двигунів наведення в боєголовку призводить до контролю стану та коригування траєкторії боєголовки поза атмосферою, де відбувається керування цією ракетою.

Новини за темою: Чехія передасть Україні два зенітно-ракетні комплекси "Куб", – Павел

Зазначається, що "Хейбар" не потребує діяльності системи наведення та управління в атмосфері й повністю несприйнятлива до атак РЕБ (Радіоелектронна боротьба). Крім того, завдяки своєму двигуну швидкість досягла 16 Махів за межами атмосфери й 8 Махів в атмосфері.

Першу версію ракети "Хорремшехр" випробували у січні 2017 року. Вона мала ті самі показники у дальності польоту та вагою бойової частини. Тоді ж стали відомі розміри ракети – діаметр 1,5 метра, вага 20 тонн та довжина 13 метрів.

Раніше

Іран будує ядерний об'єкт настільки глибоко в землі, що він, імовірно, виходить за межі радіуса дії найновішої американської зброї, призначеної для знищення таких об'єктів.

Тегеран копає тунелі в горах Загрос поблизу ядерного майданчика в Натанзі, який зазнає неодноразових диверсійних атак на тлі протистояння Ірану із Заходом через атомну програму цієї близькосхідної країни.

Теги: Іран
Читайте також:
Ймовірно, вже через два тижні Іран буде здатний виробляти матеріал для ядерної зброї Ймовірно, вже через два тижні Іран буде здатний виробляти матеріал для ядерної зброї
Новий президент Ірану закликав США Новий президент Ірану закликав США "скоригувати свою політику" та заявив, що посилюватиме відносини з РФ
Балістика для Росії? Іран наростив виробництво ракет після угоди з країною-агресоркою Балістика для Росії? Іран наростив виробництво ракет після угоди з країною-агресоркою
Дев'ятим президентом Ірану став ліберал Масуд Пезешкіян Дев'ятим президентом Ірану став ліберал Масуд Пезешкіян