USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Візит Зеленського у Запорізьку область: Позиції на передовій, новий голова ОВА, фортифікаційні споруди

Президент України побував на передовій у Запорізькій області
Зеленський на передовій у Запорізькій області
Володимир Зеленський на передовій у Запорізькій області
Джерело: Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський приїхав на позиції українських військових у Роботиному, на Запорізькому напрямку 4 лютого. Село було звільнено від окупантів у серпні 2023 року.

"Запорізька область. Роботине. Розташування 65-ї окремої механізованої бригади. Поспілкувався із захисниками, подякував їм та вручив державні нагороди", - розповів він.

За словами президента, для нього честь бути сьогодні тут - підтримати воїнів і нагородити.

"На їхніх плечах складна, вирішальна місія - відкинути ворога й захистити Україну. Пишаємося нашими воїнами, дякуємо кожному!" - додав голова держави.

Призначив Федорова головою Запорізької ОВА

Президент Володимир Зеленський призначив Івана Федорова головою Запорізької ОВА у неділю, 4 лютого.

"Призначити Федорова Івана Сергійовича головою Запорізької обласної державної адміністрації", - сказано в указі №48/2024.

Варто зауважити, що сьогодні Зеленський відвідав Запоріжжя і провів там нараду з силовиками, а також представив Івана Федорова як новопризначеного голову Запорізької обласної державної адміністрації.

"Потрібно зробити все, щоб Україна повернулась у ваш рідний Мелітополь. Україна сьогодні бореться за це. Це обов’язково станеться", - сказав Зеленський Федорову.

Окрім цього Зеленський вже дав доручення новому голові. Зокрема, мова про процес будівництва фортифікаційних споруд. Крім цього, на думку президента, одним із найважливіших завдань є повернення кількості робочих місць до довоєнних показників. Зокрема він зауважив, що центральна влада готова допомагати зі свого боку відповідними державними замовленнями. Президент звернув увагу Федорова на розв’язання нагальних питань для жителів регіону. Мова про організацію навчального процесу, відновлення зруйнованого чи пошкодженого житла.

До сьогоднішнього дня Федоров був мером Мелітополя та пройшов російський полон. У 2022 році захопили його за відмову співпраці з окупантами. Наступного дня близько двох тисяч жителів міста вийшли на протест з вимогою звільнити Федорова. Після шести днів полону його було обміняно на дев'ятьох полонених російських солдатів-строковиків.

Нарада у Запоріжжі

Президент України Володимир Зеленський провів нараду з фронту в Запорізькій області 4 лютого. Також він побував на позиціях ЗСУ у районі Роботино.

"Провів нараду щодо безпекової ситуації в Запорізькій області. Заслухав доповіді військового командування, керівників правоохоронних органів", - розповів Зеленський.

За словами президента, в ході наради були розглянуті важливі питання.

"Ситуація на полі бою, оборонні дії на Авдіївському напрямку, ситуація в районі Роботиного та на інших ділянках фронту, фортифікації. Захист об’єктів критичної інфраструктури та оборонно-промислового комплексу регіону від ворога", - перелічив голова держави.

Під час наради, як зазначають на сайті президента, Володимир Зеленський заслухав доповіді командувачів ОСУВ "Таврія" Олександра Тарнавського та ОУВ "Запоріжжя" Володимира Горбатюка про ситуацію на полі бою.

"Зокрема, йому доповіли щодо оборонних дій на Авдіївському напрямку, ситуації в районі Роботиного та на інших ділянках фронту, про облаштування оборонних рубежів", - додають в повідомленні.

Начальники обласних управлінь Служби безпеки України та Національної поліції доповіли Президентові щодо захисту об’єктів критичної інфраструктури та оборонно-промислового комплексу в регіоні від розвідувальної та диверсійної діяльності ворога.

Нагадаємо, російські окупанти розстріляли українських військовополонених під Роботиним у Запорізькій області. За цим фактом розпочато розслідування.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат