USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Військовий цвинтар під Києвом будуватиме компанія, що з'явилася через день після оголошення тендеру

"Білдінг Юа" створено 4 липня 2024 року – наступного дня після оголошення тендеру
Проєкт військового меморіального кладовища_4
Проєкт військового меморіального кладовища
Джерело: Мінветеранів

Державна установа "Національне військове меморіальне кладовище" 1 серпня визначилася з переможцем на будівництво 1-ї черги Національного військового меморіального кладовища у межах Гатненської територіальної громади на Київщині. Ним став консорціум "Білдінг Юа" з Києва, повідомляє "Главком" з посилання на ProZorro.

Зазначається, що консорціум "Білдінг Юа" створено 4 липня 2024 року – наступного дня після оголошення тендеру на будівництво 1-ї черги Національного військового меморіального кладовища. Засновниками виступили три підприємства: "Євроелітбуд" (Одеса), "Акам" (Дніпро) і ПАТ "Броварське шляхово-будівельне управління №50" (Київська область). Кінцевими бенефіціарами консорціуму записано одеситів Олександра Ісаєва та Наталю Побережець.

До IV кварталу 2023 року співвласницею Броварського шляхово-будівельного управління №50 разом із киянином Віктором Гавриленком вважалася громадянка Росії Таміла Свірідова. Їй належало 9,8% статутного капіталу фірми. Наразі прізвища Свірідової не фігурує серед власників вказаної компанії.

Документи підрядника не відповідають запитам замовника

Документи, які надав консорціум "Білдінг Юа", містили низку невідповідностей до тендерної документації замовника. Наприклад, були відсутні відповідні документи, що підтверджують наявність спеціалізованого обладнання для розпилу виробів з натурального каменю вулканічного походження (граніту та/або лабрадориту); бракувало документу, що підтверджує письмовий дозвіл загальних зборів консорціуму на укладання директором угод на суму понад 10 млн гривень; неточності у документах щодо власності асфальтобетонного заводу. Також не вистачало антикорупційної програми та наказу про призначення уповноваженого з реалізації антикорупційної програми.

На усунення перелічених недоліків замовник дав тиждень – до 31 липня. У протоколі від 1 серпня державна установа "Національне військове меморіальне кладовище" зазначила: тендерна пропозиція консорціуму "Білдінг Юа" відповідає умовам тендерної документації замовника.

Умови тендеру

Цінова пропозиція фірми-переможця склала 1,75 млрд гривень, що на 41,96 млн гривень менше від очікуваної ціни замовника (1,8 млрд гривень). 1-ша черга будівництва військового кладовища включає облаштування секторів поховань, автостоянки, під’їзної дороги, огорожі, інженерних мереж, будівництво колумбарної стіни. Загалом під традиційні поховання буде відведено 12 036 могил і 720 колумбарних ніш.

Будівельні роботи 1-ї черги повинні бути завершені до кінця 2025 року. Перші поховання на Національному військовому меморіальному кладовищі з’являться цієї осені. 

Меморіальне кладовище під Києвом розраховане на 131,2 тис. могил і 5,2 тис. колумбарних ніш, де зберігатиметься прах українських героїв. Відстань до Києва від військового кладовища – 11 кілометрів.

Перші поховання на Національному військовому меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже на початку або в середині осені 2024 року.

Теги: тендер
Читайте також:
Либідь отримає шанс на відновлення: Оголошено тендер на розчищення русла річки Либідь отримає шанс на відновлення: Оголошено тендер на розчищення русла річки
"Охматдит" оголосив тендер на консервацію зруйнованої будівлі на 10 млн гривень
Уперше в тендерах Уперше в тендерах "Коаліції дронів" братимуть участь українські компанії
Київський університет Шевченка без торгів замовив яйця дорожче, ніж вони коштують в магазинах Київський університет Шевченка без торгів замовив яйця дорожче, ніж вони коштують в магазинах