USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Військова поліція зможе проникати до житла і перевіряти документи у водіїв

У разі введення воєнного або надзвичайного стану, Військова поліція боротиметься з ворожими ДРГ
ЗСУ військова поліція
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Якщо закон про військову поліцію ухвалять у такій редакції, яка є зараз, то вона зможе у невідкладних випадках (пов'язаних із рятуванням життя людей та майна чи у випадку переслідування осіб) проникати до житла. Про це йдеться в тексті законопроєкту № 6569-д.

Зазначимо, що Військова служба правопорядку, яка існує зараз, таких повноважень не має. Після ухвалення закону вона буде ліквідована протягом трьох місяців.

Крім того, у документі зазначається, що така поліція зможе перевіряти документи у водіїв, обмежувати або забороняти рух транспорту і пішоходів на окремих ділянках вулиць та автомобільних доріг, а також зупиняти і проводити поверхневу перевірку транспортних засобів.

Також у разі введення воєнного або надзвичайного стану, Військова поліція боротиметься з ворожими ДРГ.

Чим ще займатиметься Військова поліція?

Як ми вже зазначали, вона супроводжуватиме колони військових транспортних засобів та транспортних засобів спеціального призначення. Працівники військової поліції зможуть зупиняти військові транспортні засоби та перевірятимуть документи у разі порушень водіями ПДР.

Підпорядковуватиметься вона головнокомандувачу ЗСУ і займатиметься правопорушеннями, які вчинили військовослужбовці ЗСУ, Міноборони та Державної служби транспорту, зокрема проводитиме службові розслідування. І комплектуватиметься за рахунок чисельності Збройних сил України, проте не може перевищувати 1,5% їхньої чисельності.

Військова служба правопорядку

Зазначимо, що сьогодні воєнними злочинами в Україні займається Військова служба правопорядку (ВСП). 

Патрулі й посадовці ВСП можуть виконувати особистий огляд громадян, речей, які в них є, транспортних засобів і речей, які вони перевозять.

Також вони вивчають обставини злочинів та інших правопорушень, вчинених у військових частинах та на військових об’єктах.

Читайте також:
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав
Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО
Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені