USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Віддав наказ розстрілювати цивільних на Київщині: ДБР скерувало до суду справу щодо російського командира Бабаліча

Окупанти розташовувались на ділянці траси Київ – Варшава поблизу кількох населених пунктів
окупанти росіяни тікають_1

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Працівники ДБР завершили розслідування кримінального провадження відносно командира 3-ї роти 106-ї парашутно-десантної дивізії агресора капітана Павла Бабаліча. У березні 2022 року він віддав підлеглим наказ розстрілювати цивільні автомобілі в селі Микуличі під час тимчасової окупації Київщини. Обвинувальний акт вже скеровано до суду, поінформували в ДБР.

"Підрозділ окупанта – капітана Павла Бабаліча зайняв ділянку автодороги міжнародного значення Київ – Варшава, зокрема населені пункти Немішаєве та Микуличі, а також поблизу Гостомеля, Блиставиці та Мироцького Бучанського району Київщини. Загарбники облаштували там бойові позиції для подальшого наступу на столицю України.

2 березня 2022 року, перебуваючи на облаштованих позиціях у селі Микуличі, російський командир віддав підлеглим наказ розстрілювати цивільні автомобілі. Вогонь відкривався по всім транспортним засобам, які рухались трасою вздовж тимчасових позицій окупантів", – ідеться у повідомленні.

Правоохоронці задокументували розстріл двох цивільних машин. Працівники ДБР вилучили докази злочинів на флешці, яку залишили окупанти та опитали потерпілих, які дивом залишись живими, розповіли в Державному бюро розслідувань.

Тепер Бабалічу загрожує  покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Інші справи стосовно воєнних злочинів, скоєних Росією

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України встановила особи трьох військових 64-ї окремої мотострілкової бригади 35-ї загальновійськової армії ЗС РФ, які катували і намагались вбити мешканця Київщини під час тимчасовій окупації частини регіону. Потерпілому вдалося вирватись з полону у ході контрнаступу ЗСУ.

Також слідчі СБУ повідомили про підозру сержанту 83-ї окремої гвардійської десантно-штурмової бригади МО РФ Василю Полтініну, який катував українських захисників у Катюжанці Вишгородського району Київської області.

Полтінін проводив обшуки для ідентифікації військовослужбовців ЗСУ і співробітників правоохоронних органів. Так, озброєний окупант ув’язнив двох чоловіків, які проходили військову службу в зоні АТО, погрожуючи їм вбивством. Він утримував наших воїнів у підвалі школи. Під загрозою розстрілу кат допитував полонених, піддавав тортурам та принижував за те, що вони брали участь у захисті України на сході нашої держави.

Було повідомлено про підозру і двом військовослужбовцям РФ, які шукали патріотично налаштованих громадян та імітували їхні розстріли в Ірпіні. В Офісі генпрокурора повідомляли, що ворожі військові незаконно проникли до житлового будинку, де було двоє цивільних. Вони завдавали удару по тулубу і голові потерпілого та, імітуючи вбивство, стріляли поряд із головою.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням