USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Від початку війни по Україні переїхали 7820 компаній

Найпопулярнішим напрямком для переїзду став маршрут із Києва до Одещини
Бізнес
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Майже вісім тисяч українських бізнесів змінили регіон своєї реєстрації від початку повномасштабної війни. Про це свідчать дані Опендатаботу.

"7820 українських бізнесів змінили регіон своєї реєстрації від початку повномасштабного вторгнення. 27% від загальної кількості компаній виїхали з Києва", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у топ-3 регіонів, звідки підприємці переїздили від початку повномасштабної війни, також потрапили Дніпропетровщина (11%) та Донеччина (8%).

Джерело: Опендатабот

Водночас Київ також очолює перелік регіонів, куди переїздять компанії, – 22% від загальної кількості релокантів обрали саме столицю.

Джерело: Опендатабот

Попри військові дії та близькість до лінії фронту, підприємці також обирають Харківщину та Одещину – по 10% компаній змінили регіони.

"Наразі найпопулярніший маршрут для переїзду бізнесу – з Києва до Одещини: цей шлях обрали 350 компаній. Другим за популярністю став напрямок із Дніпропетровщини до Києва – 300 компаній. Замикає трійцю маршрут  Київ – Харківщина – 289 бізнесів. Майже половина компаній, що змінили свій регіон реєстрації, працюють у сфері оптової торгівлі – 44%. На другому місці – компанії у сфері будівництва (6%)", – пише Опендатабот.

Джерело: Опендатабот

Замикають трійцю внутрішньо переміщених підприємств бізнеси, що здійснюють операції з нерухомістю.

Джерело: Опендатабот

Скільки бізнесів переїхали у безпечні регіони

840 бізнесів релокувалися у безпечні регіони, скориставшись урядовою програмою.

У компаній, що релокувались за цією програмою, найбільший попит мали інші регіони – переважно західні: Закарпаття, Львівська та Чернівецька області.

За допомогою уряду переїхати можна в один із 16 регіонів: Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька, Вінницька, Волинська, Рівненська, Кіровоградська, Черкаська, Полтавська, Дніпропетровська та Київська (за виключенням Києва) області.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську