USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Від початку великої війни Ірландія прийняла 109 тисяч українських біженців, - премʼєр Гарріс

Це приблизно 2% населення Ірландії
біженці
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Від початку повномасштабного вторгнення РФ 109 тис. українських біженців прибули в Ірландію. Про це сказав премʼєр-міністр Ірландії Саймон Гарріс під час пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє "Укрінформ".

Гарріс наголосив, що Ірландія завжди підтримуватиме людей з України.

"За нашими даними, 109 тисяч українців приїхали до Ірландії. Це приблизно 2% нашого населення", - заявив політик.

Гарріс також розповів, що ірландський уряд постійно переглядає свою підтримку шукачів притулку та біженців. І запевнив, що для українців незмінними лишаються "право на працю, їжу та житло".

Новини за темою: Україна та Ірландія підписали двосторонню угоду про підтримку та співпрацю

Українські біженці в Ірландії

Втім, слід додати, що за останній рік потік людей до країни спав. У липні 2024 року до країни прибували в середньому 33 українські біженці на день. У липні 2023-го кількість новоприбулих сягала в середньому 113 людей на день.

До того ж цьогоріч уряд Ірландії скоротив допомогу українцям із тимчасовим захистом: 90 днів безплатного проживання і 38 євро на тиждень фінансової допомоги (до цього було 232 євро).

Проте Ірландія має один із найвищих показників кількості українських біженців при власному населенні в 5,3 мільйона осіб, а скорочення соціальних виплат розкритикували організації, які підтримують біженців.

Тим часом за рік із наданою державою приміщень в Ірландії виїхали майже 17,5 тис. українських біженців. Як повідомили в уряді країни, у середині серпня 2024 року в житлі за державним контрактом проживали 40 058 українців із тимчасовим захистом. Це на 30% менше, ніж торік.

Читайте також:
Україна та Ірландія підписали двосторонню угоду про підтримку та співпрацю Україна та Ірландія підписали двосторонню угоду про підтримку та співпрацю
В Ірландії зменшилася кількість українських біженців, які проживають в державних помешканнях, десятки центрів закривають В Ірландії зменшилася кількість українських біженців, які проживають в державних помешканнях, десятки центрів закривають
Польські підприємці занепокоєні, що невдовзі через скорочення міграції українців залишаться без працівників Польські підприємці занепокоєні, що невдовзі через скорочення міграції українців залишаться без працівників
У Польщі 77% новостворених підприємств належать українцям У Польщі 77% новостворених підприємств належать українцям