USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

В Узбекистані 18 дітей померли від отруєння індійським сиропом від кашлю

Загалом зафіксовано 21 випадок отруєння препаратом
сироп від кашлю
Джерело: відкриті джерела

Влада Узбекистану повідомляє, що 18 дітей померли після того, як вживали лікарський сироп індійської фармацевтичної компанії для полегшення симптомів застуди та грипу. Про це пише пресслужба МОЗ.

У міністерстві розповіли, що 18 дітей померли через гостру ниркову недостатність після прийому сиропу від кашлю "Док-1 Макс" індійської компанії Marion Biotech. Фахівці, які проводили службове розслідування за даним фактом, встановили, що причиною смерті неповнолітніх пацієнтів стало передозування препаратом "Док-1 Макс" під час домашнього лікування.

"Дослідження показало, що померлим дітям до вступу до стаціонару давали цей препарат вдома протягом двох-семи днів три-чотири рази на день від двох з половиною до п'яти мілілітрів, що перевищує стандартну дозу препарату для дітей", - пише пресслужба міністерства.

Усім дітям препарат давали без рецепта лікаря. Батьки самостійно вирішували використовувати протизастудний засіб, у деяких випадках через рекомендації фармацевта.

Основною складовою препарату є парацетамол, проте сироп також містив токсичну речовину - етиленгліколь. Як правило, він використовується у виробництві ліків у мікроскопічних дозах. В той же час в разі надмірного вживання етиленгліколь спричиняє незворотні зміни в організмі.

Загалом у місті зафіксовано 21 випадок отруєння препаратом.

Після інциденту було оголошено, що продаж цього препарату в Узбекистані тимчасово припинено.

Теги: ліки
Читайте також:
Неякісні аптечки для військових: Низці посадовців та деяким підприємцям загрожує до 10 років в'язниці Неякісні аптечки для військових: Низці посадовців та деяким підприємцям загрожує до 10 років в'язниці
У двох містах України з’явиться ін’єкційний препарат доконтактної профілактики ВІЛ У двох містах України з’явиться ін’єкційний препарат доконтактної профілактики ВІЛ
Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси
"Ліки зі співчуття": Важкохворі українці отримають безкоштовний доступ до інноваційних препаратів, яких чекали два роки